Zabıta Çevre Kirliliğine Göz Yumdurmuyor
 Körfez Belediyesi vatandaşa hizmet noktasında yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Zabıta ekipleri kentin genelinde görüntü kirliliği oluşturan İlan, reklam ve tanıtım afişlerinin sökülmesi adına geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Körfez’de Görüntü Kirliliği Önlendi

Körfez’de görüntü ve çevre kirliliği oluşturan izinsiz reklam, afiş, bez, kağıt ve benzeri tanıtım tabelaları Zabıta Ekiplerince tespit edilerek, sökülüyor. Kâğıt afiş ve bez afiş asılmasının engellenerek çevre kirliliği ve görsel kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla bir çalışma başlatan Körfez Belediyesi halkın talepleri doğrultusunda ve belirlediği noktalarda afişleri ve ilanları sökerek görüntü kirliliğinin oluşmasını önledi.

Çalışmalar Belirli Periyotlarla Devam Edecek

Zabıta ekipler, toplumu rahatsız eden çevre kirliliğini ortadan kaldırıyor. Basınçlı su ile duvarlara yapıştırılan afişleri söken zabıta ekipleri, afişleri özel yöntemlerle kazıyor. Kentin estetiği konusunda ayrı bir ekip oluşturarak Körfez’i baştan aşağı inceleyen zabıta ekipleri çalışmaların belirli bir periyotta devam edeceğini belirttiler. Körfez’in merkez ve çeşitli noktaları içinde bulunan tüzel ve gerçek kişilere bina ve alanlar ile kamuya açık alanlarda izinsiz veya uygunsuz durumda bulunan ilan ve reklam tabelalarını da ayrıca kaldırıyor.

Körfez’in Görüntüsünü Bozmaya Kimsenin Hakkı Yoktur

Sürdürülen çalışmalar ile birlikte reklam konusunda izinsiz yapılan işgallerinde önüne geçtiklerini belirten zabıta ekipleri, izinsiz yapılan reklamlara cezai işlem uyguladıklarını da belirttiler. Zabıta ekipleri, “Hiç kimsenin vatandaşımızın huzurunu ve ilçemizin görüntüsünü bozmaya hakkı yoktur. Körfez Belediyesi olarak bu tür yaklaşımlara kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandılar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817