Zabıta Daha Temiz İzmit İçin  Denetimlerini Titizlikle Sürdürüyor

Özellikle ana caddelere, kaldırımlara bina ve iş yeri önlerine veya konteyner yanına izinsiz ve mevzuata aykırı olarak bırakılan moloz, inşaat atığı ve evsel atıkların kaldırılması yönünde denetimlerde bulunan zabıta ekipleri, daha önce uyarılmasına rağmen çevre ve görüntü kirliliği oluşturan kişi ve kurumlar hakkında Kabahatler Kanunu’na istinaden yasal işlem yapıldığına dikkat çekerek, “Vatandaşımızın konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ UYARILAR

Ev ve iş yerlerinde yapılan tadilat ve inşaat çalışmaları sonrasında çıkan atıkların ve geri dönüşüm malzemelerinin gelişigüzel olarak sokaklara, kapı önlerine ve çöp konteynerleri yanına bırakılmaması gerektiğine işaret etti. Ayrıca tadilat sonrası çıkan moloz atıklarının konteynerlere atılmaması gerektiğine işaret ederek, “Moloz atıklarının konteynerlere atılması sonucu; çöp konteynerlerimiz zarar görmekte. Tüm uyarılara rağmen çöp konteynerine moloz atmak suretiyle zarar verenler ile ilgili gerekli işlemler yapılmakta. Bu konuda vatandaşımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dedi.

ALO ATIK HATTINI MUTLAKA ARAYIN

Konuyla ilgili denetimlerin süreceğine işaret eden zabıta yetkilileri; şunları söyledi; “ Tadilat sonrası iş yeri veya kapı önlerine bırakılan moloz atıkları görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Belediye olarak bu tür atıkları alan ekiplerimiz var. İnşaat atığı olanlar bunları belediyemizin 318 00 77 numaralı telefonunu arayarak aldırabilirler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817