banner2779
banner2752
banner2750

Zabıta Duygu Sömürüsü Yapanlara Göz Açtırmıyor

Kocaeli’de yaşayan vatandaşların huzuru, güvenliği, sağlığı ve kamu düzeni için görevlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, duygu sömürüsü yaparak vatandaşları kandıran şahıslara da göz açtırmıyor. Bu kapsamda ana arter ve caddelerde, vatandaşların yoğun olduğu alanlarda dilenen şahıslara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri müdahale ediyor. Zabıta ekipleri, son günlerde havaların da soğuk olmasını fırsat bilerek, küçük çocuklarıyla dilenen veya çıplak ayaklarıyla duygu sömürüsü yapanlara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

ÇIPLAK AYAKLA DUYGU SÖMÜRÜSÜ

Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri sorumluluk bölgesinde yaptığı çalışmalarla duygu sömürüsü yapanlara gerekli müdahalede bulunuyor.  Son günlerde havaların soğuk geçmesini fırsat bilerek vatandaşların acıma duygularına yönelen bazı kişiler, kucaklarındaki çocuklarıyla veya çıplak ayakla vatandaşlardan para toplamaya çalışıyor.

YARDIM TEKLİFLERİNİ KABUL ETMİYORLAR

Zabıta ekipleri görev alanlarında karşılaştıkları bu tip kişileri uyarırken, her defasında Büyükşehir'in sosyal hizmetlerinden yararlanabileceklerini, yardım alabileceklerini veya Barınma Merkezinde kalabileceklerini söylemesine rağmen hiçbir şekilde yardım taleplerini kabul etmiyorlar. Bu kişiler yeni doğmuş bebeklerini de kullanarak, daha çok para toplayabilmek adına vatandaşların duygularıyla oynamaya devam ediyor.

ALO 153’E BİLDİRİN

Yaptıkları çalışmalarla özellikle kış şartlarında Kocaeli’de hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadıklarını hatırlatan Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gördükleri ihtiyaç sahibi kişileri Alo 153 hattına bildirmelerini, duygu sömürüsü yapmak isteyen kişilere ise para vermemelerini rica ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751