ZABITA’DAN AKTARLARDA DENETİM
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki aktarları denetledi.

Denetimlerde Toplum Sağlığı Merkezi Eczacılık Şube Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüğü personelleri de hazır bulundu. Aktarların indikasyonlu satış yapmasının uygun olmadığını ifade eden yetkililer, halkı yanlış yönlendirmelerden korumak için aktarlara çeşitli uyarılarda bulundu.  Denetlemeye katılan ekipler, asıl önlemin, vatandaşın bu ürünlere ve boş vaatlere itimat etmemeleri konusunda bilinçlenmesi olduğunu belirterek, herhangi bir rahatsızlıkta önce doktora başvurulması gerektiğinin altını çizdiler. 

 

AMAÇ HALKI BİLİNÇLENDİRMEK

 

Yetkililer denetimlerde, mağduriyetin önlenmesi hususunda yasak olan ürünlerin satışının yapılmaması için esnafı duyarlı olmaya davet ettiklerini söylediler. İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Ergin yaptığı açıklamada “İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle koordineli bir şekilde aktarları denetlemeye başladık. Buradaki esas gayemiz halkımızı bu yönde bilinçlendirmek. Onlara kontrollü tedavi sağlamak açısından bir takım girişimlerde bulunuyoruz. Alternatif tıp son günlerde moda haline geldi. Fakat klasik tedavi dışında olan bu yaklaşım türlerinin kontrollü olması gerekiyor. Vatandaşların bu tür ürünleri tüketirken bilinçli olması ve ne tükettiğini bilmesi gerekir”  dedi.  Ergin, bu tür denetimlere Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiğini de söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817