banner2779
banner2752
banner2750

Zamanı Hizmete Dönüştüren Belediye
 2016 yılını yatırım yılı ilan ederek başlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, vizyon projeleri bir bir hayata geçiriyor. Ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan sporda kalkınmaya kadar her alanda 2015 yılını yatırımlarla dolu dolu geçiren Körfez Belediyesi, 2016 yatırımlarını da programladı. 36 mahallenin tamamına yatırım ve hizmet yapacak olan Körfez Belediyesi, İlimtepe Kültür Merkezi ve Kuzey Mahallesine yapılacak olan bilgi evinin yapımına bu yıl başlayacak.

Sarnıç Han Körfez’e Hayırlı Olsun

Tütünçiftlik merkezde yepyeni ve modern bir yaşam alanı haline getirmek için Sarnıç Han projesinin ihalesini yaparak çalışmalara başlayan Körfez Belediyesi, Sarnıç Han ile Körfez'in marka değerini yükseltecek. Mardin taşı kullanılarak inşa edilecek yapıda el işçiliği taş oymaları kullanılacak. Geleneksel mimari ile modern mimarinin sentezinden oluşan yapı, çevreye ve kente sosyal kazanım sağlaması ile birlikte yeni ufuklar açacak.

Sporda Tesisleşme

En büyük yatırım kalemlerinden biri olan ve Körfez’i sporun başkenti yapan Belediye Başkanı İsmail Baran, kurulan Spor Akademisi ile 3 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını ifade etti. Sporda tesisleşmeye başlayacaklarını da her fırsatta dile getiren Başkan Baran, Yarımca sahiline yapılan spor tesisinin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Belediye Başkanı İsmail Baran, ayrıca güreş, kiks box ve tekvando spor branşlarını tek bir çatı altına topladı. Atıl bir vaziyette bekletilen Petkim Çok Amaçlı Salonunu yapılan tadilatlarla yeniden canlandırarak spor tesisine dönüştüren Körfez Belediyesi, burada binlerce genci sporla buluşturacak.

Tarihe Yatırıma Devam

Tarihi ve kültürel miras yatırımları ile Körfez’i turizmin merkezi haline getirecek olan Körfez Belediyesi bu alanda yapılan restorasyon çalışmalarına devam edecek. Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'nde devam eden çalışmalar da büyük neticeler alınmaya başlandı. Aynı şekilde Körfez’in bir diğer değerlerinden olan Taş Köprü restorasyon çalışması yapan Körfez Belediyesi, orijinal hali günümüze ulaşmış Roma dönemine ait tek köprüsü olan Kutluca Köprüsü’nü (Taş Köprü) gün yüzüne çıkarttı.

Körfez’in Cadde ve Sokakları Örnek Olacak

Körfez’i daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla ulaşımdan çevreye, tarihi kültürel mirastan spora kadar her alanda önemli projeleri hayata geçiren Körfez Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mahallelerin parke-bordür çalışmalarını yaparak cadde ve sokakları sıcak asfaltla kaplıyor. Körfez Belediyesi, mahallelerdeki bozuk yolların düzenlenerek asfaltlanması çalışmalarına Hereke ve Yarımca bölgesinde start verdi. Körfez’de asfaltlanmadık yol, cadde ve sokak kalmayacağını ifade eden Başkan Baran, Körfez’in merkezinde ve mahallelerinde ana ve ara arterlerin yanı sıra köy yollarına kadar düzenlenmedik alan bırakmayacaklarını söyledi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751