Zeki Canşi için bir destek toplantısı daha
 AK Parti milletvekili aday adayı Zeki Canşi’ye STK’lardan büyük destek geldi. Mevlana Kebap Salonu’nda düzenlenen toplantıya katılan dernek temsicileri, Canşi’ye açık destek verdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Fecri F. Çelik de katıldı

 

AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladıktan sonra çalışmalara ağırlık veren M. Zeki Canşi’ye bazı doğulu derneklerden büyük bir destek geldi Mehmet Ali Paşa’da bulunan ve Mehmet Şahin Polat’ın sahibi olduğu Mevlana Kebap Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya ilmizdeki çok sayıda dernek başkanı ve yöneticileri ile iş adamları katıldı.Düzenlenen toplantıya aday adayı Zeki Canşi de davet üzerine sonradan katıldı.

 

GENİŞ KATILIM VARDI

Kocaeli Ağrılılar Derneği Başkanı Şefik Alpaslan tarafından organizasyonu yapılan toplantıya katılanlar arasında önemli isimler yer aldı. Buluşmada; Kocaeli Vali Yardımcısı Fecri F. Çelik, Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği Başkanı Necmettin Kaya, Ankara Ağrı Kültür Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı İbrahim Kabasakal, Dilovası Belediyesi eski Başkanı, İzmit Belediyesi Başkan Danışmanı Cemil Yaman, Kocaeli Siirtliler Derneği Başkanı Cumali Boz, Kocaeli Şanlıurfa Ceylanpınarlılar Derneği Başkanı Cebrail Aydın, Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Suat Demir, Darıca Ağrılılar Derneği Başkanı Orhan Aydın, Çayırova Ağrılılar Derneği Başkanı Metin Bertan, Dilovası Ağrılılar Derneği Kurucu Başkanı Ömer Yıldırım, Tuzla Orhanlı Ağrılılar Derneği Başkanı Mehmet Üşen, Eski İl Genel Meclisi Başkan Vekili Mehmet Allak, kanaat önderlerinden Cemil Arslan ve Sabri Er, Kocaeli Üniversitesi Öğrenci İşler Daire Başkanı İsmet Ünal, Dilovası Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Muhiyettin Gültekin, AK Parti Derince İlçe yöneticilerinden Ertaç Mikyas, iş adamları; Kemal Aydın, Zeki Altın, Ramazan Atalay, Mehmet Yılmaz, Ali Bozkurt, Ahmet Aydemir, Halis Bozkurt, İdris Bozkurt, A.Hadi Taşdemir, Hüsnü Kızılırmak, Enver Durmuş, Şükrü Gül, Mehmet Hatip Elkınay, Ahmet Bukin, Bulut Kılıçaslan, Yılmaz Kılıçaslan, Halis Adıgüzel, H. Kasım Taşdemir, Süleyman Dolay, Yavuz Yılmaz, Mehdi Polat, Cengiz Göner, Seyfettin Karamızrak, Birol Yılmaz, Ramazan Tanrıverdi, Nejdet Çiftçioğlu ve Abdullatif Polat katıldı.

 

VALİ YARDIMCISI DA KATILDI

Toplantıda gündem üzerine söz alan konuklardan bazıları düşündükleri milletvekili aday adaylığından alınan ortak karar doğrultusunda çekildiklerini açıkladı. Aynı zamanda Ağrılı olan Vali Yardımcısı Fecri Çelik, toplantıda söz alarak, Canşi’nin adaylık sürecinin desteklenmesi gerektiğini, Kocaeli’de bu yöndeki bir temsiliyetin şart olduğunu dile getirdi.

 

ÇELİK’TEN ANLAMLI DESTEK

Canşi’yi kutladıklarından da söz eden Çelik, “Kendisi değerli bir dostumuz. Adaylıklarla ilgili çalışmalar sürüyor. Kentimizin neredeyse yarısı doğu ve güneydoğu bölgesinden. Bu potansiyelin yüzbinlerce seçmeni var. Ancak temsiliyeti beklendiği noktada değil. Şimdi ise dostumuz Zeki Canşi ile ilgili olarak büyük bir konsensüs sağlanmış durumda. Bölgemizin temsiliyeti adı Canşi’nin milletvekili adaylığının doğru olacağı kanaatindeyim. Aksi bir durumun yaşanmaması ise en doğru yaklaşım olacaktır. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

YAMAN DA DESTEK VERDİ

Dilovası Belediyesi eski Başkanı Cemil Yaman da toplantıda söz alarak desteklerinin Zeki Canşi ile olduğunu söyledi. Tek adaylık konusunun geç kalınmış bir çalışma olduğunun da altını çizen Yaman, “Kendisinin milletvekili seçilmesi için bizler gereken her türlü çalışmayı yapacağız” diye konuştu. Öte yandan toplantıda konuşan milletvekili adaylığından vazgeçtiklerini söyleyen Mehmet Allak, Muhiyettin Gültekin ve Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Suat Demir de Canşi için destek mesajı verdiler.

 

KAYA’DA NET SÖZLER

Toplantının son bölümünde konuşan Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Birliği Başkanı Necmettin Kaya da, “Bizler burada Anadolu’yu temsil ediyoruz. Bugüne kadar görülmemiş bir birliktelik bu dönemde sağlanmış durumda. Birçok aday adayı kardeşimiz Zeki Canşi lehine çekildi. Birçok sivil toplum kuruluşu da kendisinin yanında yer aldığını açık yüreklilikle belirtti. Herkesin istediği tek bir şey var. Bizler doğduğumuz memleketler kadar Kocaeli’yi de kendi yurdumuz kabul ettik. Bu şehrin insanıyız. Eğer yüzbinlerce doğu ve güneydoğudan insan burada oy kullanıyorsa bazı değerleri hak ediyor demektir” dedi.

 

“BİRLİKTELİK SAĞLANDI”

Toplantıda son olarak söz alan milletvekili aday adayı olan Zeki Canşi ise, sağlanan birlikteliğin kendisini çok duygulandırdı. Programı düzenleyen ve katılan herkese teşekkür eden Canşi, “Bizler yola bazı istişarelerin ardından çıktık. Bu istişarelerimizi, sadece çevremizdeki birkaç kişi ya da STK ile değil daha geniş platformlarda talebimizi dile getirdik. En sonunda çok güzel bir birliktelik sağladık” dedi.

 

“DESTEĞİNİZ BİZE GÜÇ VERDİ”

Kendisinin sabit bir anlayışla siyaset yapmak istemediğini dile getiren Canşi, “Mecliste sadece milletveliki olmak, makam peşinde koşmak ya da bazı özel durumlara karışmak için siyaset yapmıyorum. Ben misyon siyasetini benimsiyorum. Yani hizmet etmek üzere yola çıktım. Ayrıca bu şehrin insanlarının bazı makamlarda temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda STK’larımızın desteği bizlere güç vermiştir. Bugün sağlanan bu birliktelik verilebilecek olan en güzel mesajdır diye düşünüyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817