Zeynep’in hayalini Başkan Karaosmanoğlu gerçekleştirdi
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ziyaretinde, başkandan satranç eğitimi almak istediğini belirten Zeynep'in hayali gerçek oldu. İzmit 28 Haziran mahallesinde oturan engelli Zeynep Kahraman'ı geçtiğimiz günlerde evinde ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, Zeynep’le koyu bir sohbet etmişti. Başkanla zaman zaman şakalaşan ve Başkanı çok sevdiğini dile getiren Zeynep, Başkan Karaosmanoğlu’ndan satranç eğitimini almak istediğini ancak sağlık sebeplerinden dolayı dışarı çıkamadığını söylemişti. Başkan Karaosmanoğlu ise Zeynep’e satranç eğitmeni göndereceği sözünü vermişti.

 

BARTU BAYLAV EĞİTİMLERİ VERDİ

Başkan Karaosmanoğlu’nun ricası üzerine, harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, Zeynep’in bu hayalini gerçekleştirdi. Türkiye’nin satranç branşında en çok lisanslı sporcuna sahip kulübü olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, başarılı satranç eğitmenlerinden Bartu Baylav’ı Zeynep’in eğitimleri için görevlendirdi. Dünya dördüncüsü Can Baylav’ın da abisi olan Bartu Baylav, Satranç koordinatörü Abdil Ceylan ile birlikte Zeynep’in evine giderek Kağıtspor hediyeleri ile birlikte satranç eğitimi verdi.

 

BAŞKANIMIZI ÇOK SEVİYORUM

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen dersleri Zeynep pür dikkat dinlerken, Zeynep’in mutluluğu ise gözlerinden okundu. Başkan Karaosmanoğlu’na isteğini gerçekleştirdiği için teşekkür eden Zeynep, ”Komşumuzun küçük çocuğu okulda satranç eğitimi alıyor. Ben dışarı çıkamadığım için kendisinden öğretmesini istedim. Ama aramızda tatlı bir rekabet olduğu için öğretmedi. Öğrenemediğim için bende bu yüzden kendisine sürekli yeniliyorum. Bende Başkanımızdan eğitmen istedim. O da beni kırmayarak hayalimi gerçekleştirdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onu çok seviyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817