Kategoriler

Meydan

KADIN ÇALIŞMALARI KOMİSYONU TOPLANDI

Kadın çalışmaları komisyonu İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı.

Caphanelik’teki Livadi Kafe’de toplantıya Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kocaeli İl Müdür Yardımcısı Şerafettin Öztürk, İzmit Belediyesi Meclis üyeleri Güzin Taştekin ve Canan Soylu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın Projelerinden Sorumlu Başkan Danışmanı Fazile Özkurt, İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Sosyal Sinem Gülenç, İzmit Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Şahin, İzmit İlçe Müftülüğünden vaize Alime Aydoğan, Kocaeli Ticaret Odası Dış Ticaret Müdürü Özlem Taşkır, İş Kur adına Narin Uzunoğlu, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert ile İzmit’te faaliyet gösteren kadın dernekleri katıldı.

İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, 2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sert,  İzmit Belediyesi’nin kadın çalışmaları yürüten kamu kurum kuruluş temsilcileri ile kadın odaklı faaliyet geliştiren sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini bir araya getirerek çalışmaların işbirliği içerisinde ve daha güçlü yapılabilmesi için fikir alışverişinde bulunduğunu da söyledi.

MİLLETİN KAYNAKLARI MİLLET İÇİN HARCANIYOR

İzmit Belediye Başkanı Doğan da yaptığı konuşmada “gençler için, kadınlar için, çocuklar için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Milletin kuruşu bizim için çok kıymetlidir. Kendi paramıza milletin parası kadar kıymet vermiyor, helali, haramı bilerek, milletin kaynaklarını yine millet için harcıyoruz.

2017 yılını oldukça bereketli geçirdik. 2018 yılı daha bereketli geçecek. Yeni yılda dikkat çekeceğim bazı konuları ajandanızın ön sıralarına alırsanız çok memnun olurum.

PROJELER YAPILMALI

Bunlardan biri, çevre duyarlılığıdır. Yaşadığımız şehrin büyük bir ev olduğu, hepimizin büyük bir aile olduğu olgusuna destek verecek projeler yapmaktır. O zaman Avrupa ile yarışacak pozisyonlara gelebiliriz. İkincisi de uyuşturucuyla mücadeledir. Bu konudaki tehlike gittikçe büyüyor. Uyuşturucuyla mücadelemizi arttırmalı ve önleyici çalışmalar yapmamız gerekiyor. Gençlere yönelik inançsal, gelenek, görenek ve çağdaş değerleri birlikte verecek eğitimler yapmamız lazım. Gençlere yönelik ilgimizi daha da arttırmalı, onlara yönelik her tür eğitim çalışmalarına destek vermeliyiz. İzmit Belediyesi olarak biz bu konuda herkese örnek olacak çalışmaları yıllardır yapıyoruz. Güçlü, sağlıklı iletişim kuran, çağdaş ama değerlerinden kopmamış gençlere ihtiyacımız var. Şiddet de eğitimsizlikten geliyor. İyi yetişen çocuklar ileride ebeveyn olacaklar, aile kuracaklar. Genç Vefa programları yaparak gençlerimize vefayı anlatıyoruz. Okuma eksikliği var. Okullarda kütüphanenin olmaması başta Milli Eğitimin ama bizlerin de eksikliğidir. İzmit Belediyesi olarak  onlarca okula kütüphane, veli bekleme yeri, öğretmenler odası, çok amaçlı salonlar yapıyoruz. İzmit’in halk kütüphanesine ihtiyacı var. Gazi Lisesi’nin bulunduğu yere okuma meydanı yapmayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Doğan, İzmit Belediyesi olarak kadının ekonomik, sosyal kalkınmasını ve gelişmesini sağlayıcı faaliyetler yaptıklarını da söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
107 Emekliyi Dolandıran Çete Çökertildi : 7 Kişi Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
"Bu Hepimize Bebekken Yapılan 40 Mevlididir"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Kadınlara Özel Sağlıklı Yaşam Etkinliği
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
MHP Kocaeli Teşkilatından Ankara’ya Anlamlı Çıkarma
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Gençlere Online Staj İmkânı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Muhtar’dan Şehit Kütüphanelerine 1000 Kitaplık Anlamlı Bağış
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
“Bir Gülüşün Yeter Anne”
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Kurban Kesim Elemanı Kursu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nin Su Sporlarındaki Yol Haritası Belirlendi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Çınar Çocuk Evleri’nde Anneler Günü Coşkusu!