Kategoriler

Meydan

MİNİKLERE ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANIYOR

Geleceğin çevre gönüllüsü miniklere Derince Atık Getirme Merkezi ziyaretinde geri dönüşüm konusunda bilgi verildi

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘‘Ağaç yaşken eğilir’’ anlayışıyla çocuklara yönelik çevre eğitimleri uyguluyor. Bu kapsamda anaokulu çağındaki minik öğrenciler atık yağlar, piller, elektronik atıklar gibi geri dönüşümü olan maddelerin depolandıkları atık getirme merkezini ziyaret etti. Öğrencilere burada geri dönüşümün faydaları, evlerde geri dönüşüme verilebilecek malzemeler hakkında bilgi verildi.   

 

ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Derince Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde Derince Atatürk Anaokulu’nda eğitim gören öğrencilere çevre bilinci oluşturabilmek ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla geri dönüşüm konusunda eğitim verildi. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek üzere ambalaj atıkları, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar, kullanılmış kızartmalık atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının önemi konularında bilinçlendirme çalışmaları ve eğitim seferberliği sürüyor.

 

170 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Atatürk Anaokulu’nda eğitim gören 170 öğrenciye çevrenin korunması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla eğitim verildi. Kaynağında ayrı toplama çalışmalarında atığın oluştuğu noktadan geri kazanım/bertaraf tesislerine nakledilinceye kadar çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanması amacıyla tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıkları getirip bırakabilecekleri Derince’de bulunan “Atık Getirme Merkezi”ne ziyaret düzenlendi.

 

ERKEN YAŞTA EĞİTİM

Yapılan bu çalışmalarda; çevre bilincinin oluşturulması için eğitim çalışmalarının erken yaşta verilmesi gerektiği belirlendi. Bilgilerin pekiştirilmesi için bu eğitimlerin en azından ilkokul seviyesinde devamlılığının sağlanması gerekiyor. Bu yöndeki faaliyetlerin gelecek nesillerin çevrenin önemi ve bu konudaki farkındalığının yüksek seviyede olmasına önemli derecede katkı sağlayacağı ve duyarlılıklarını arttıracağı hedefleniyor.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in Anneler Günü Videosu Viral Oldu
GÜNDEM
AK Parti Körfez ve Derince Kadın Kolları Bahar Yürüyüşü’nde Buluştu
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaelispor'un Bayrağı İstanbul Boğazı'nda Dalgalandı
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Gölcüklü Minik Ellerden Anlamlı Farkındalık “Ormanlar Benim”
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
  Kocaeli’nin Yeni Alev Savaşçıları Hazır Kıta
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
AK Parti il Kadın Kollarından Anneler Gününe Özel Program"
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Körfez’de En Güzel Şarkılar Anneler İçin
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Anne ve Anne Adaylarına Bebek Sağlığı Eğitimi
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Sakarya, Büyükşehir Oda Orkestrası’nı Keyifle Dinledi
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
MHP Körfez’den Mimar Sinan'da Güçlü Birlik Mesajı