Kategoriler

Meydan

KÖRFEZ'DE HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ÇALIŞMALAR

 Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hayatı kolaylaştırmak için aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürerek birbirinden güzel ve örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor

 

Körfez Belediyesi, vatandaşların daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için yol, merdiven, rampa, istinat duvarı ve engelli yürüyüş yollarıyla hayatı kolaylaştırıyor. Özellikle Körfez’in coğrafi konumu ve fiziksel özellikleri bakımından dik durumda olan Kışladüzü gibi bölgelerde istinat duvarları ile olası durumların önüne geçilirken, yeni merdivenler inşa edilerek vatandaşlara kolaylıklar sağlanıyor.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Ekipler engelli vatandaşlar için de çalışma yürütüyor. Özellikle kamu binalarının girişleri Körfez Belediyesi ekipleri tarafından düzenlenerek engellilerin giriş ve çıkışlarını daha da kolay kılacak hale getirilirken, uyarı taşlarının yanı sıra, bantların da kullanıldığı yaya yolları, merdiven başlangıç ve bitişlerinde görme engelli uyarıcı yüzey uygulamaları ile onların ulaşımını daha güvenli hale getiriyor.

KAMU BİNALARINA TADİLAT

Bu tür çalışmaların yanı sıra, özellikle okullara verilen desteğin de bölgedeki tüm okullara personel, araç – gereç ve yapı malzemesi desteği sunan Körfez Belediyesi, ilçe genelindeki kamu binalarının tadilatlarını da sürdürüyor. Ekipler şu an Körfez’in üst kesimlerindeki köylerde yer alan ibadethane ve kamu binalarının boya ve onarım işlerini yürütüyor.

KÖPRÜDE SONA DOĞRU

Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde startı verilen Sarmaşıkdere üzerindeki köprü inşaatında ise montaj çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 12 metre genişliğinde olacak ve karşılıklı geçişe olanak sağlayacak köprü, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Köprünün tamamlanması ile bölgedeki trafik akışı da rahatlamış olacak

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Hat 51 ve 53’te Geçici Güzergah Değişikliği
GÜNDEM
Hobi Olarak Başladı, Meslek Sahibi Oldu
GÜNDEM
Kandıra Köylerinde Tarla ve Bahçelere Kolay Ulaşılacak
GÜNDEM
Kirazdere’ye 2 Yılda 16 Bin Alabalık Salındı
GÜNDEM
Dilovası’nda Kitap Seferberliği: En Çok Dilovası Okuyor!
GÜNDEM
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: ÜRETEN DEVLETLER AYAKTA KALACAK
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ’NİN ŞİFA KAYNAĞI YAKINDA KAPILARINI AÇIYOR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
28 İLDE OPERASYON: SAHTE ARAÇ KİRALAMA SİTESİYLE 122 KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
DÜĞÜN KONVOYUNDA DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYE 46 BİN TL CEZA
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
SEYİR HALİNDEKİ DAMPERLİ TIR ALEV ALEV YANDI