Kategoriler

Meydan

KERBELA ŞEHİTLERİ ANILIYOR

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da katledilmesinin 1379. yılı dolayısıyla yurdun çeşitli bölgelerinde anma programları gerçekleştirildi.

Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde de her yıl geleneksel olarak yapılan anmalar, coşku ile başladı.

Sabah erken saatlerde toplanan vatandaşlar, toplu olarak Muhammediye Camii karşısında toplandılar. Burada yapılan konuşmaların ardından anma programı başlatıldı. Yapılan konuşmalarda Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 71 kişiyi anıldı.

Gün boyu devam edecek olan anma programına göre toplanan gurup Muhammediye Camii’nde okunan ilahiler ve ibadetle devam edecek. Bu arada hazırlanan kan bağışı istasyonlarında Kızılay’a kan bağışı yapılacak ve geleneksel olarak yapılan aşure dağıtımı gerçekleşecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Hat 51 ve 53’te Geçici Güzergah Değişikliği
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Hobi Olarak Başladı, Meslek Sahibi Oldu
GÜNDEM
Kandıra Köylerinde Tarla ve Bahçelere Kolay Ulaşılacak
GÜNDEM
Kirazdere’ye 2 Yılda 16 Bin Alabalık Salındı
GÜNDEM
Dilovası’nda Kitap Seferberliği: En Çok Dilovası Okuyor!
GÜNDEM
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: ÜRETEN DEVLETLER AYAKTA KALACAK
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ’NİN ŞİFA KAYNAĞI YAKINDA KAPILARINI AÇIYOR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
28 İLDE OPERASYON: SAHTE ARAÇ KİRALAMA SİTESİYLE 122 KİŞİYİ DOLANDIRMIŞLAR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
DÜĞÜN KONVOYUNDA DRİFT YAPAN SÜRÜCÜYE 46 BİN TL CEZA
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
SEYİR HALİNDEKİ DAMPERLİ TIR ALEV ALEV YANDI