Aydınlar Ocağında Söz Orhun Özel’de

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez; “28. şeref yılını idrak eden Kocaeli Aydınlar Ocağı nüfusumuzun en dinamik kesimi olan gençleri de bir bir kürsülere çıkartmaya devam ediyor.

 

Körfez Fen Lisesi 12.sınıf öğrencisi Orhun Özel, yoğun tarih okumaları ve 9 aylık yazma süreci sonrasında 135 farklı esere başvurarak 400’ün üzerinde dipnot ile 240 sayfa hacimli “Hangi Vahdettin?” kitabını hazırlayan genç bir kardeşimiz.

 

Altmış altıncı “Söz Sırası Gençlerde” programında, 69. konuşmacı Ahıska Türkü bir ailenin çocuğu olan Orhun Özel, “Hangi Vahdettin?” konusunda 24 Ocak 2013 Perşembe akşamı 19:30 – 21:00 saatleri arasında Otel Asya – İZMİT adresinde üye ve gönül dostlarımıza bilgi verecektir.

 

Çay ikramının da yapılacağı toplantımıza ilgi duyanları bekliyoruz.” dedi.

 

Orhun ÖZEL

Orhun Özel, aslen Karslı ve Ahıska Türklerinden bir ailenin çocuğu..  Ailesinin ikametgâhı Bursa, kendisininki Körfez Fen Lisesi Pansiyonu. Zira adı geçen okulun 12’nci sınıf öğrencisi.

 

Orhun, yoğun tarih okumaları ve 9 aylık yazma süreci sonrası “Hangi Vahdettin” kitabını yayınladı. Detaylı bir kaynak taramasıyla 135 farklı esere başvurdu. 240 sayfa hacimli kitapta 400’ün üzerinde de dipnot yer alıyor.

 

Araştırma – inceleme tarzında yazılan kitap tarihle siyasetin ayrılmasını ve tarihî kalıpların dışına çıkılmasını öngörüyor. Zira Cumhuriyet tarafından bakan tarihî gözler Vahdettin’in hainliği üzerinden Osmanlı düşmanlığına, Osmanlı tarafından bakan tarihî gözler de Mustafa Kemal üzerinden Cumhuriyet düşmanlığına abone olmuş durumda.

 

Neticede bir taraf Osmanlı’yı, diğer taraf Türkiye Cumhuriyeti’ni benimsememiş gözüküyor. Dolayısıyla Türk Tarihinin iki önemli devleti toplamda tek taraflı da olsa yok sayılmış oluyor.

 

Bu kitap ve bu konferans genç bir ta
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817