banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Büyükşehir’den“Çocuklarda kişilik gelişimi” semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Uzman Pedagog Ali Çankırılı tarafından personele ‘Yaş dönemlerine göre çocukta kişilik gelişimi’ konulu seminer verildi. Aile içi eğitimde önemli bilgilerin edinildiği seminer Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

ÇOCUK YALNIZ KALMAYI ÖĞRENMELİ

Çocukların anne karnındaki bazı şeyleri hatırladıklarını belirten Ali Çankırılı 0-6 yaş arası çocuklarda kişilik gelişimlerini ve bu gelişim sırasında anne-babanın nasıl davranması gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi. Çankırılı şunları kaydetti: “Çocuk doğduktan sonra annenin ona bakmasıyla güven duymaya başlıyor. Anneye duyduğu ilk güven bütün duyguların temelini oluşturuyor. Kendini değerli hissediyor, özgüveni gelişiyor. Babayı tanımaya başladığında ona da güvenmeye başlıyor. Çocuk yalnız kalmayı da öğrenmeli. Özgüveni gelişmiş çocuklar sorumluluk almaktan korkmuyor. ABD ve Avrupa’ da birey olma ön plandadır. Anneye bağımlı çocuklar karşılaştığı sorunları kendi çabası ile çözemez. Acı yaşamadan sıkıntı yaşamadan çocuklar bir şey öğrenemez.

 

ÇOCUKLARA CENNET VARDIR

Anne ve babalardan gelen soruları yanıtlayan Çankırılı, “Çocuklarda başarısızlık yoktur. Deneme yanılma ve öğrenme vardır. Koruyucu anne çocuğa tabak taşıtmaz. Öğretici anne tabak taşıtır, sorumluluk verir. Çocuklara sorumluluk vermekten korkmayın” dedi. Dini konulardaki sorulara ise, “Çocuk Oyun vasıtasıyla sosyalleşir, paylaşmayı öğrenir. Çok ciddi konulara dikkat etmeliyiz. Peygamberimiz, “Çocuğu olan onunla çocuklaşın” demiştir. Bizlerde çocuklarımızla empati kurmalıyız. Çocuğa cennet vardır. Çocuklara cenneti olan Allah’ı anlatın ki O’na sevgiyle bağlansın. Onları cehennemle ateşle korkutmamız ileride büyük sorunlara yol açar” dedi.


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826