banner2779
banner2752
banner2750

Genç sahne oyuncuları Midas’ın Kulakları’nı oynayacak
 İlk kez 1969 yılında tiyatroseverler ile tanışan "Midas’ın Kulakları", Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Koray Onur’un yönetmenliği, Genç Sahne oyuncularının performanslarıyla 27 Mart’ta Gölcük Kervansaray Sahnesi’nde prömiyer yapıyor. Gerek Şehir Tiyatrosu sanatçılarının yönetmenlik deneyimi yaşamaları; gerekse, Tiyatro Okulu mezunu Genç Sahne oyuncularının sürekli tiyatronun içerisinde bulunmaları, sahne deneyimlerini arttırmaları ve kişisel gelişimleri için son derece önemli olan etkinliğe özellikle Gölcüklü sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

 

EŞEKKULAKLI MİDAS

Eserde, güneş tanrısı Apollon ile oyun ve şarap tanrısı Pan’ın ‘müzik alanında kim daha usta, kim daha güçlü’ yarışına tutuşmaları, yargıç olarak da Frigya Kralı Midas’ın seçilmesiyle başlar. Apollon'un ölümsüz ezgilerini ancak anlayan kulaklar işitebilmektedir. Midas, müziğini duymasına rağmen, egosuna yenik düşerek daha güçlü olan Apollon yerine, Pan’ı galip sayar. Öfkelenen Apollon da Kral Midas'ın kulaklarını eşekkulaklarına çevirir. Bu mitolojik öyküden kaynaklanan oyun, Midas'ın gizinin açığa vurulup vurulmaması ikileminde yol alır.

 

MİDAS’I SÜRPRİZ BEKLİYOR

Midas'ın tam da kulaklarını kabullenerek daha da yücelmeye karar verdiği noktada, kendisini yeni bir sürpriz beklemektedir. Masalsı, şiirsel üslubu ve akıcı konusuyla sanatseverlerin izlemekten en çok keyif aldıkları eserlerin başında gelen "Midas’ın Kulakları"nda Genç Sahne oyuncularından Sevcan Kuş, Tuğba Cumalı, Rengim Melis Köse, Can Sayan, Ömer Faruk Cankurt, Şevval Balkan ve Aleyna Yılmaz Rol alıyor. Koreografide Ferdi Yıldız’ın görev aldığı oyunun dekor kostüm tasarımı Veysel Çıracı, ışık tasarımı ise Erol Dinçdemir ve imzasını taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751