banner2752
banner2750
banner2776

Kartepe’de Fotomaraton Heyecanı
Kartepe Belediyesi, ilçenin tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönlerinin ön plana çıkarılmasının amaçlandığı sanatsal etkinlik kapsamında fotoğraf sevenleri buluşturacağı “Kartepe’de İlkbahar” konulu fotomaratonu 25-27 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenliyor. Kartepe’de yeşilin değişik tonlarının sergilendiği ilkbaharda sahip olduğu görüntülerin belgelenmesi, bu mevsimde Kartepe’den yaşam öğelerinin fotoğrafçıların objektifinden yansımalarının amaçlandığı fotomaraton için kayıtlar 25 Nisan 2013 Perşembe günü saat 08.00’da başlayacak ve 27 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 19.00’a kadar sürecek. Halka açık olan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılacağı fotomaratonda eserler 28 Nisan 2013 Pazar günü saat 10.00’e kadar teslim edilecek. Ödül töreni ise 28 Nisan 2013 Pazar günü saat 17.30’da Maşukiye eski Belediye Hizmet Binası’nda yer alan Turizm Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından onaylı fotomaratona, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) de katkı vermekte. Kartepe Belediyesi Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik, Belediye Sanat Yönetmeni Sema Özevin’in de aralarında bulunduğu jüri de Süha Kocaoğlu (KASK), Şakir Satır (GFSD), Mevlüt Küçükçalık (GEFSAD), Taner Kayıpoğlu (DFSD) ve Servet Sezgin (SAGÜSAD) gibi ustalar yer almakta. Yarışmacılar kayıtları ardından rumuzları ile ilçe içinde belirtilen tarihlerde yapacağı siyah beyaz veya renkli, JPEG formatında, büyük boy baskıya elverişli, 300 dpi gibi yüksek çözünürlükte ve kısa kenarı en az 2500 ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde piksel olması yarışma koşulu olarak belirlenmiş. Her katılımcının en çok 5 fotoğrafla katılabildiği fotomaratonda birincilik ödülü 2 bin TL, ikincilik ödülü 1.500 TL, üçüncülük ödülü bin TL, 3 adet mansiyon seçilecek 500 TL ödüllü, Belediye ve KASK özel ödülleri 500’er TL ve 20 adet sergileme ödülü de 100 TL, sponsor ödülleri ise 250 TL.











KARTEPE BELEDİYESİ 2.KARTEPE FOTOMARATONU 2013

“Doğasıyla Yaşanan, Dünyayla Yarışan Kartepe”

KONU : KARTEPE’DE İLKBAHAR

AMAÇ:

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen; “Kartepe’de İlkbahar” fotomaraton/fotoğraf yarışmasının amacı: İlimizin geniş bir alanına sahip Kartepe ilçesinin, tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönlerinin ön plana çıkarıldığı sanat etkinliğinde fotoğraf severlerin buluşması amaçlanmaktadır.

Kartepe Belediyesine bağlı; Uzunçiftlik, Uzuntarla, Eşme, Acısu, Maşukiye, Büyükderbent, Arslanbey, Sarımeşe, Suadiye, Köseköy’ ve Kartepe ilçe sınırları içinde bulunan Sultaniye, Pazarçayırı, Örnekköy, Karatepe, Balaban, Nusretiye, Şirinsulhiye, Avluburun, Eşme Ahmediye, Ketenciler köylerinin doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin tanıtımını sağlamak,ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak.

Düzenlenecek olan etkinliğe yurdun çeşitli illerinden gelecek olan fotoğrafçıların farklı bakış açıları ile kısa bir zamanda gerçekleştirecekleri fotoğraf çekimi ile Kartepe' nin tüm sınırları içerisinde bulunan yerlerin birbirinden bağımsız bir biçimde sanatsal bir yaklaşımla fotoğraflanması amaçlanmaktadır. Seçilen eserler, turizm destinasyonu olma yolunda yıldızı parlayan Kartepe’nin tanıtımında kullanılacağı düşünüldüğünden, kurumumuzun bu anlamdaki arşivini güçlendirmeye yönelik çalışmaların tercih edileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.

KOŞUL VE KURALLAR:

1.Fotomaraton, Belediye yönetimi ile personeli, düzenleme kurulu ve seçici kurul üyeleri ve onların birinci derece yakınları dışında, tüm halkımıza, amatör ve profesyonel tüm fotoğraf sanatçılarına açıktır.

2. Fotomaraton 25-26-27 Nisan 2013 tarihlerinde yapılacak ve 3 gün sürecektir. Foto maraton kayıtları: 25 Nisan 2013 Perşembe günü saat 08.00’da başlayacak ve 27 Nisan Cumartesi saat 19:00 a kadar sürecektir. 28 Nisan Pazar günü saat 10:00’da son bulacak olan eserlerin teslim sürecinden sonra hiç bir şekilde çalışma teslim alınmayacaktır.

3. Yarışmaya katılacak fotoğrafların , Fotomaraton başlama zamanından önce veya sonra çekilmemelidir. Kartepe ilçe sınırları içerisinde ve belirlenen maraton tarihlerinde çekilmiş olması gerekmektedir. Fotoğraf tesliminde exif bilgisinin kontrol edileceği dikkate alınarak silinmemelidir, aksi taktirde diskalifiye söz konusudur.

4. Katılımcılara kayıt sırasında verilen numara rumuz olarak kullanılacaktır (011Kartepe/ Numara ve Rumuz). Yarışmaya 1 den fazla (maksimum 7 adet) fotoğraf verilmesi durumunda kayıt numarası ile birlikte sıra numarası kullanılacaktır. (011–1 gibi)

5. Fotoğraflar renkli/sayısal dala yapılmaktadır. Teslimatlar JPEG formatında, büyük boy baskıya elverişli,300 dpi gibi yüksek çözünürlükte ve kısa kenarı en az 3500 ve en

yüksek sıkıştırma kalitesinde piksel olmalıdır.

6. Fotoğrafların çekim bilgilerine ulaşmak gerektiği takdirde, organizasyon komitesi orijinal/ham çekimi isteyebilecektir.

7. Her katılımcı en çok 7 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

8. Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli gördüğü durumlarda TFSF danışmanlığında program değişikliği yapabilir.

9. Fotomaraton sonucunda, ödül ve sergileme alan fotoğraflar Kartepe Belediyesi arşivinde saklanacaktır. Bu fotoğraflar sahiplerinin adlarını belirtmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödemeden Kartepe belediyesi tarafından afiş, broşür, katalog gibi asılı yayınlarla dijital ortamlarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Dereceye girememiş eserler imha edilerek, hiçbir şekilde kullanılmayacaktır.

10. Fotoğraflara basit müdahaleler kabul edilecektir. (Birden fazla farklı fotoğrafın üst üste montajıyla manüple edilmiş fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan her hangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraflar, HDR (High Dynamic Range) fotoğraflar veya fotoğrafın yapısı değiştirilmiş fotoğraflar kabul edilmeyecektir). Panoramik fotoğraflarda, fotoğrafın orijinal yapısını bozmayacak oranda kadrajlanmış, kontrast, parlaklık, renk ayarı ve toz alımı/basit temizleme yapılmış fotoğraflar kabul edilecektir. Seçici kurul, yapısı oynanmış fotoğrafları açıklama yapmadan kabul etmeyebilecektir, itirazlar kabul edilmeyecektir. Seçici Kurul, isterse fotoğrafların müdahalede bulunulmamış ilk ham görünümünü isteyebilecektir.

11. Katılımcılar fotoğraf makinelerinin tarih ve saat ayarlarını güncellemekle sorumludur. Yarışmacı, yarışmaya katıldığı fotoğraflarının, fotomaratonda çekilmiş olduğunu, basit müdahaleler dışında müdahale etmediğini, kendisine ait olduğunu kabul eder.

12. Katılımcı, yarışmaya verdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Yarışmaya verdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan, kişilerin yarışmalara katılımı “TFSF Yarışma İlkeleri” gereğince bir yıl süreyle kısıtlanır. Haklarında TFSF ilkeleri doğrultusunda verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar. Haklarında (1) yıl kısıtlama kararı verilmis kişiler ikinci defa kural ihlali suçu isledikleri takdirde TFSF onaylı yarışmalardan süresiz olarak men edilirler.


13.Katılımcı kartları her katılımcıya kayıt esnasında imza karşılığında verilecektir.

14.Katılım ücreti olarak katılımcılardan 20tl ücret alınacaktır.

15.Ödül ve sergilenen fotoğraflar dışında kalan eserlerden belediyemiz 100TL karşılığında satın alma yapabilecektir.

16. Katılımcıların kendi bilgisayarlarını getirmeleri tavsiye edilir.

KULLANIM HAKLARI:

Katılımcı, dereceye giren ve sergilemeye hak kazanmış olan fotoğraflarının Kartepe Belediyesi yayınlarında şartnamede belirtilen miktarda bedelini ödeyerek süresiz olarak kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat

Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan eserinin / eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için Kartepe Belediyesi’ ne izin / muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin / muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rucu kabul, beyan ve taahhüt eder.

ORGANİZASYON DÜZENLEME KURULU:

Kartepe Belediyesi Temsilcisi : Halit KOÇ,Muharrem BUCAN
Kartepe Belediyesi Sanat Yönetmeni: Sema ÖZEVİN
Kask Dernek Temsilcisi: Cengizhan GÜNESEN

KAYIT BAŞVURU MASASI:

Yarışmacı kayıt masası ve sekreterya Maşukiye , eski belediye hizmet binasında konuşlandırılmış olup , bina tümü ile bu organizasyona tahsis edilmiştir. Sıcak içecek self servis olarak, ücretsiz hizmet vereceği oturma ve çalışma alanlarından katılımcılar faydalanabilecektir.

I-Kayıt masası coğrafi konumu: 40 C’ 42.116 Kuzey - 30 C’ 8.386 Doğu
II-Navigasyon kullanıcıları için : Kocaeli,Maşukiye,Atakan cad. yazmak yeterli olacaktır.

ULAŞIM:

I-İstanbul yönünden gelenler için;

Ücretli yol(Otoyol) Ankara yönüne seyredilerek (İzmit doğu-Kartepe) çıkışından çıkılarak (E-5) Bağlantı noktasından çıkıldıktan 400 mt. sonra sağ yöne doğru“ Kartepe , Sapanca” kavşağından sapılır. Bu kavşaktan itibaren 10 km. sonra Maşukiye Merkezine varılır. Merkezde organizasyona dair afişler sizi kayıt masasının olduğu “Maşukiye eski Belediye hizmet binası”na kolayca götürecektir.

II-Ankara yönünden gelenler için; Ücretli yol(Otoyol) İstanbul istikametinde , “Sapanca” çıkışından çıktıktan hemen sonraki bağlantı yolundan(Göbekten) Sola ( Kartepe) Yönüne sapılarak 8 km. devam edilerek Maşukiye ye varılır. . Merkezde organizasyona dair afişler sizi kayıt masasının olduğu “Maşukiye,eski belediye hizmet binası”na kolayca götürecektir.

FOTOMARATON TAKVİMİ :

( 25 Nisan 2013 ) Perşembe günü sabahı 08:00 de kayıtlar başlayacak,Cumartesi saat 19:00 a kadar sürecektir. Bu saatten sonra yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. Çalışmalar en geç 28 Nisan Pazar günü saat 10:00 da teslim edilmiş olacak ve bu saatten sonra kesinlikle fotoğraf teslim edilemeyecektir! 28 Nisan Pazar günü saat 12:00 de seçici kurul toplanacak olup seçici kurul, kararını aynı gün , saat 17:00 de yazılı olarak ve çeşitli yayın araçları ile açıklayacaktır. Sonuçlar Kartepe Belediyesi ve TFSF’nin web sayfası üzerinden, ayrıca basın aracılığıyla

açıklanacaktır.

FOTOMARATON PROGRAMI :


1. Gün(25 Nisan Perşembe) :Kayıt merkezimizden(Maşukiye ,belediye eski hizmet binası) Kayıtları alınanlara verilecek olan bölge krokisi üzerinde işaretlenmiş çekim alanlarına dilerlerse müstakil olarak gidebilecekleri gibi, isteyenler için de (ilk günden başlayarak) otobüs tahsis edilecek ve cazibe alanlarında çekim molaları verilecek. Gidilen bölgelerdeki anlaşmalı mekanlara yaka kartı gösterilerek indirimli olarak hizmet alımı için "Yarışmacı yaka kartının ibraz edilmesi gerekmektedir!" gezi sonrasında otobüs tekrar toplanma merkezine dönecek . Bu hizmeti Kartepe Belediyesi sağlayacak olup, maraton boyunca , kapsam ve miktar genişletilerek sürecektir.

2.Gün(26 Nisan Cuma): Perşembe günü için belirtilen plana aynen uyulacak olup , gerekirse tahsis edilecek olan ikinci bir toplu ulaşım aracı ile ikinci güzergah takip edilecek. Bu sayede, ilk güzergaha daha önceki gün gitmiş olan yarışmacılara alternatif sağlanmış olacak. Gün batımından sonra da(umumiyetin kararı doğrultusunda ve saatinde) toparlanma merkezine dönülecek.

3.Gün(27 Nisan Cumartesi): Katılım sayısının zirveye ulaşacağı düşünülerek, ek tedbirler alınacaktır. Gün boyu kayıtlar süreceği gibi kayıt merkezinde fotoğrafçıların eserlerini İşleyip hazırlamaları için oturma düzeni alınacak ve çeşitli yiyecek içecek ikramları yapılacaktır.

SON GÜN (28 Nisan Pazar) : Seçici kurul saat :12:O0 de toplanacak ve 17:00 e kadar kararını verecektir. Kazanan eserler ödül töreni sırasında törene katılan tüm konuk ve katılımcıların huzurunda açıklanacak ve gösterilecek ve çeşitli medya organları aracılığı ile duyurulacaktır.


Ödül töreni; 28.04.2013 Pazar günü saat 17:30 da yapılacaktır.


YİYECEK-İÇECEK ,KONAKLAMA:

Katılımcılar, yiyecek içeceklerini kendi imkanları ile sağlayacaklar, Belediye tarafından belirlenen, indirimli hizmet alabilecekleri yiyecek-içecek ve konaklama mekanlarının listesi kayıt esnasında doküman olarak kendilerine verilecek olup yarışmacıların katılımcı yaka kartlarını ibraz ederek%30 indirimli hizmet almaları sağlanacaktır. Konaklama konusunda talebin yoğun olabileceği ve bölgenin konaklama kapasitesinin yeterli olmayabileceği düşünüldüğünde, katılımcıların erken rezervasyon yaptırmaları kendileri için önem taşımaktadır. Konaklama seçenekleri ve rezervasyon için düzenleme ve yürütme kurulundan yardım ve tavsiye alınabilir. ( Muharrem BUCAN : 0 532 738 42 50)


YARIŞMA SEKRETERYASI :

TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) temsilcisi gözetiminde , Kask ve Kartepe Belediyesi temsilcileri tarafından sürdürülecektir.

I-Sekreterya İrtibat: Muharrem BUCAN : 0 532 738 42 50

SEÇİCİ KURUL:

1-Süha KOCAOĞLU- KASK-Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği
2-Şakir SATIR-GFSD Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği
3-Mevlüt KÜÇÜKÇALIK-GEFSAD-Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı
4-Taner RAGIPOĞLU-DFSD-Değirmendere Fotoğraf Sanatı Derneği
5-Servet SEZGİN-SAGÜSAD-Sakarya Fotoğraf Sanatı Derneği
6-Sema ÖZEVİN-Kartepe Belediyesi Sanat Yönetmeni
7-Salih Nurettin ÇEVİK-Kartepe Belediyesi Kültür Müdürü

*Seçici kurul en az üç kişi ile toplanır.
*Yarışmada TFSF temsilcisi bulunacaktır.


ÖDÜLLER

Birincilik : 2.000 TL
İkincilik : 1.500 TL
Üçüncülük : 1.000 TL
Mansiyonlar : 3x500 TL
Kartepe Belediyesi Özel Ödülü: 500TL
Kask Özel Ödülü : 500TL Sergileme/ Satınalma (20 ad):100TL (20 sergilemenin tümü satın alınacaktır)
*3 Adet Sponsor özel ödülleri 3x250 TL olarak belirlenmiştir, sponsor özel ödülleri sayısı gerek görüldüğü takdirde arttırılabilecektir.

ÖDÜL TÖRENİ:

Ödül töreni; Ödüller,sergilemeler,plaket ve sertifika teslimi 28.04.2013 Pazar günü saat 17:30 da yapılacaktır.

TFSF-2013/31

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680