Kütüphaneler haftası kutlandı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Haftası’nı Büyükşehir Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiği ve öğrencilerin katıldığı etkinlikle kutladı. Şair ve yazar Mevlana İdris’in söyleşi yaptığı etkinlikte konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediyesi’nin Kitap Fuarı, Bilgi Evleri, Kültür Merkezleri gibi hizmetleri ile kitabin önemini Kocaeli’ye duyurduğu için teşekkür etti.

 

HALK KÜTÜPHANESİ’NDE

Büyükşehir Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen Kütüphaneler Haftası etkinliğine Kocaeli Valisi Şükrü Çakır, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Kenan Göçer, Müzeler Şube Müdürü Aziz Ünal, çok sayıda eğitmen ve öğrenci katıldı.

 

BİLGİNİN DEĞERİ PARA İLE ÖLÇÜLMEZ

Etkinlikte konuşan Kocaeli Valisi Şükrü Çakır kitaba, bilgiye büyük önem gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, “Bilginin değeri para ile ölçülmez, bu nedenle bilginin paranın önünde olması gerekir. Eğer bu başarılırsa, gençlerimiz bunu fark ederse her şey hallolur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her sene düzenlediği Kitap Fuarı, hayata geçirdiği Bilgi Evleri ve Kültür Merkezleri ile bunu başarıyor. Bizler, gençlerimiz de kitabın sanki arka plana itilmesi yanlışından bu tarz çalışmalarla kurtulabiliriz” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİLERE HEDİYE

Konuşmaların ardından çocuk kitapları ile beğeni toplayan şair ve yazar Mevlana İdris’in söyleşisine geçildi. İdris, kitabın ve kütüphanenin eski dildeki anlamlarını açıklayarak kitap, okuma konularında anekdotlar aktardı. Etkinliğin sonunda ise başarılı öğrencilere hediyeler verildi. Hediyeleri öğrenci velileri aldı. Katılımcılara daha sonra Şair ve Yazar Mevlana İdris’in kitabı hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817