banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Mevsimlerle Kartepe Fotoğraf Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Bu yıl ikinci kez düzenlenen Kartepe Belediyesi 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergileme alan eserlerin sergisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışta, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, fotoğraf tutkunları ve çok sayıda konuk hazır bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık adına bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, “Başkanımız ilimizde konuk olan belediye başkanlarının da yer aldığı programda konuşmacı olduğu için bugün aramızda olamasa da selamlarını sizlere iletmemi istedi. Kartepe Belediyesi olarak sanatsal etkinliklerin öneminin farkındayız. Fotoğraf da bu sanatlardan biri. Doğanın en güzel fotoğraflarını sergilemek, ilçemizin değerlerini belgelemek için bu yarışmayı düzenledik. Birbirinden güzel eserleri seçerken değerli jürimiz zorlandı. Şimdi hep birlikte bu değerleri birlikte gezip görelim” dedi.

Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır da, “İnsan duygularını en iyi ifade eden fotoğraf yarışmasıdır. Bu da sıradan bir yarışma değil. Kartepe’yi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtma çabasıyla düzenlenen bir etkinlik. Kartepe inşallah marka şehir olma konusunda hedefine ulaşır. Kartepe yapılan her çalışmayı hak ediyor” dedi. Protokol konuşmaları ardından sergide yer alan fotoğrafların bulunduğu sinevizyonu konuklar beğeni ile izlediler. 158 katılımcının 981 eser ile iştirak ettiği Mevsimlerle Kartepe konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eser sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yarışmada, Sami Uçan’ın birinci, Ali Haydar Ceylan’ın ikinci, Özgür Merey’in üçüncü olmuştu. Mansiyon ödüllerini Sami Uçan, Murat İbranoğlu ve Hatice Ekiz alırken, İsa Cıda’nın eseri Kartepe Belediyesi özel ödülü ve Kayhan Güç’ün eseri de jüri özel ödülü ile ödüllendirilmişti. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, Kartepe Belediyesi Özel Ödülü Bin TL, mansiyon 500 TL ve jüri özel ödülü de 750 TL ve sergilemeler 100 TL olarak belirlenmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826