YSM Yazılımın KOSGEB KOBİ Projesi de başarıyla sonuçlandı.

YSM Yazılım Genel Müdürü Sedat YAZICI: “2010 yıl sonunda önümüzdeki 5 yıl içinde nasıl bir YSM istiyoruz çalışması yaptık ve 5 yıllık Stratejik planımızı hazırladık. Bu planın ilk yılı şirketi daha mükemmel hale getirmek ve alt yapı kurmak idi ve KOSGEB’e başvuru yaptık.

12 aylık YSM Mükemmellik Yolculuğu Projesi KOSGEB jürisi tarafından Şubat 2011 de onaylandı. Bu yolculuğa önce kendimiz çıktık ve başarıyla sonuçlandırdık ve Mart 2012 de KOSGEB’den kapanış onayı aldık.”
YSM Mükemmellik Yolculuğu Projesi kapsamında neler vardı? Sedat YAZICI : “Nasıl projeydi, biz neler yapabiliriz diye bir çok KOBİ işletme sahibi ve yöneticileri soruyordu. Örnek bir proje olarak çok özet bir paylaşımda bulunmak isterim. Özetle projemiz : 6 Alt Proje, 15 Hedef, 68 Faaliyet ve 16 Konu’dan oluşmaktaydı.”
YSM Mükemmellik Yolculuğu projesi alt projeleri:
SAP : Sağlam Adımlar Projesi
VAP : Verimlilik Arttırma Projesi
EXP 3 : İhracat projesi
QAP : Kalite Güvence Projesi
COSO : İç Kontrol Projesi
FZD : Fiziksel Dönüşüm Projesi

KOSGEB ne tür faaliyetlerinize destek verdi ve kimlerle çalıştınız?
Aldığımız destek başlıkları : 3 yeni personel Gazete ve dergi reklamları Kurumsallaşma çalışamalarına ait süreçsel faaliyetler. Bu süreçte JCR Eurasia, Anadolu Basın Merkezi, Gönül Ajans, ST Alternatif Medya, Kocaeli Son Dakika ve Kocaeli Dünya Gazetesi ile çalıştık. Yetkili ve çalışanlarına projemize desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

KOSGEB projesi size ne sağladı? Bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz?
Projenin özetle YSM’ye katkıları: Daha güçlü, Daha karlı ve Daha yüksek cirolu, Finansal kırılganlığı düşük, Dinamik insan kaynağı ile Daha mükemmel bir YSM ye ulaşarak, 2012 Temmuzda uygulamaya geçecek olan yeni Ticaret Kanunu’nun yaratacağı iş fırsatlarına güçlü hazırlık fırsatını iyi kullanarak, 2015 yılında çok-çok daha farklı bir konuma gelip, Uluslararası bir yazılım firması olma hedefimizin temeline katkı sağladı. Yeni KOBİ Proje çalışması için tecrübe kazanımı elde ettik. Başka KOBİ işletmelerinin de bu desteklerden yararlanması için katkı sağlıyoruz.

YSM Yazılım; KOSGEB’e 2 hibe Projesi kabul ettirerek 400 Bin TL yi aşkın AR-GE ve KOBİ-Proje hibeleri ile insan ve finans kaynağını güçlendirdi. TUSKON sayesinde 7 ülkeye ihracat projesi hazırladı. Projeler kamu (özellikle bakanlık), STK (odalar) ve finans (banka ve sigorta şirketleri) ağırlıklı ve toplamda 2 milyon doların üzerinde.

YSM şirketi süreçleri, kurumsal alt yapısı ürün portföyü, Türk ve yabancı çalışanlarıyla proje öncesinden çok daha mükemmel bir şirket haline gelmiştir. Artık bu mükemmel yapının içerdiği potansiyeli harekete geçirip ekonominin çarkları arasında ülke şirketlerine yazılım ve teknolojik destek verecek ve uluslar arası arenada ülkeye döviz kazandıracaktır.

Şirketimiz paralelde yürüttüğü KOSGEB AR-GE projesine rağmen bu projeyi de %93 üzerinde yüksek bir başarı oranı ile tamamlamıştır. Alınan tüm desteklerden yararlanılamamış olunsada postansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirip ekonomik katma değerini daha da arttıracak çalışmalarında bu eksiklerine tamamlayacaktır. Tekrar kalan hibe hakkımızdan yararlanmak için bir başka KOSGEB KOBİ Projesi daha yazmayı planlıyoruz. Bu projemizde satış kanalımızı genişletmek üzere “ulusal çapta yazılım bayilikleri” ve “ülke distribütörlükleri ve partnerlikleri” ağı kurmak. “Ayrıca KOSGEB’in ödül programına İnovatif KOBİ alanında katılmamız KOSGEB Kocaeli İl Müdürlüğü olarak teşvik edildi ve başvurumuzu yaptık.”

Son Söz?

YSM olarak hedefimiz; müşterimiz olan KOBİ’lerin de daha mükemmel şirket olmalarına destek vermek ve onların da bizim gibi bu desteklerden yararlanmasını sağlamak. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen KOSGEB Genel Başkanı sevgili dostumuz Sn. Mustafa Kaplan beyin liderliğinde görev yapan KOSGEB Kocaeli İl Müdürü Sn. Ertuğrul Çetinkaya’ya, KOBİ Uzmanı Sn. Güven Aktaş’a ve diğer tüm KOSGEB çalışanlarına pozitif katkılarından ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817