banner2779
banner2752
banner2750

Ambulans hizmeti kara kış dinlemedi

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve karlı hava Kocaeli’de de hayatı olumsuz etkiliyor. İlk ve öğretim okullarının tatil edildiği kentte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yoğun bir şekilde çalışarak yoların kapanmasını önlüyor. Hastaneye gidemeyen hastalar ise ambülânslarla evlerinden alınarak hastaneye götürülüyor, oradan da muayeneleri yapıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Kar yağışının başladığı Pazar akşamından bu yana 425 hasta evlerinden alınarak hastaneye ulaştırıldı.

 

HATİCE NİNENİN İMDADINA YETİŞTİLER

Ambulâns nakil hizmeti, kar kalınlığının bir buçuk metreye kadar çıktığı köylere kadar ulaşarak hastaların imdadına yetişti. Hasta vatandaşlar ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarına, oradan da evlerine ulaştırıldı. Kartepe’nin Karatepe köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Hatice Yılmaz,  Kalça kırığı nedeniyle evinde mahsur kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ambulans nakil servisi ekipleri Hatice Yılmaz’ı evinden alarak Kocaeli Devlet Hastanesine getirdi. Hastanede tedavisi yapılan Yılmaz tekrar ekipler tarafından evine bırakıldı

 

3 GÜNDE 425 HASTA

Ekipler yoğun kar yağışında özellikle yüksek kesimlerde bulunan hasta vatandaşları sağlık kuruluşlarına ulaştırmak için seferber oldu. Tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sedyeyle nakledilmesi gereken vatandaşlar anında ambulans nakil hizmetiyle güvenle taşındı. Son iki günde 425 hasta taşınarak olumsuz vakaların önüne geçildi.

 

22 ARAÇ HİZMETTE

Vatandaşların memnuniyetini kazanan çalışmada İzmit merkezde 12 ambulansla hizmet veriliyor. Çalışmada Gebze ve Gölcük`te 3, Kandıra ve Karamürsel, Başiskele, Dilovası ve Çayırova`da 1`er araç ile vatandaşların nakil hizmetlerini sorunsuz şekilde gerçekleştiriyor. Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 444 11 41 numaralı telefonu aramaları yeterli. 24 saat hizmet verilen çalışmada ekipler verilen adreslere yönlendiriliyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751