İzmit'te Okullar Çevre için yarışacak

İzmit Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  düzenlenen okullar arası atık yarışmasına son katılımın 31 Mayıs olduğu açıklandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, 1 Ekim 2012 de başlayan yarışmada dereceye giren okulların 5 Haziran da düzenlenecek törenle ödüllendirileceğini söylediler. Her yıl periyodik olarak düzenlenen yarışmada okullar ambalaj atığı, atık pil, bitkisel kızartmalık yağ ve elektronik atık topluyor. 4 farklı kategorideki yarışmada dereceye giren ilk 3 okula çeşitli hediyeler verileceği açıklandı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük önem verdiği yarışmanın amacının ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar ve atık pilleri düzenli bir şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde geri kazanmak, ilk ve ortaöğretim okullarında çevre bilincini aşılamak ve daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak olduğu kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817