A’raf’tan ilk konserde muhteşem çıkış

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Belediye Konservatuvarı eğitmenlerinden meydana gelen A’raf Müzik Topluluğu ilk konserini verdi. Konservtavuar eğitmenlerinin kendi bestelerinden oluşan birbirinden güzel eserler müzikseverlerden tam not aldı. A’raf ilk konserindeki başarısıyla muhteşem bir çıkış yakaladı.

 

MÜZİKSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ

Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleşen konsere Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı İsmail Civelek, Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, konservatuar eğitmenleri, öğrenciler ve çok sayıda müziksever katıldı.

 

TOPLULUK ÜYELERİ

Toplulukta, klasik kemençe ve seste Uğur Özcan, elektrik ve perdesiz gitarda Caner Özkan, tuşlu çalgılarda Bahadır Öztürk, bas gitar, efekt programlamada Sencer Özbay, davul ve vurmalı sazlarda ise Yuşa Katı görev yaptı.

 

KENDİ ESERLERİNİ SESLENDİRDİLER

Müzikseverlerle ilk buluşmasında muhteşem bir çıkış yapan A”raf, “Ulu Orta” adını verdikleri ilk gösterimlerinde “Gamzelim, İlk Gün, İki Damla, Umut, Bekleyiş, Pus, Yol, Hayat ve Umut” adlı 9 enstrümantal parça seslendirdi. Konservatuvar eğitmenlerinin kendi bestelerinin seslendirildiği konserde insan hayatının ilk durağından son nefese kadar olan temayı anlatan sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

 

GAMZELİM İLE BAŞLADI

Konser Konservatuvar eğitmeni Sencer Özbay’ın “Gamzelim” parçası ile başladı. Parçanın bitimiyle konuklara seslenen Sencer Özbay “Sizler de bizler de hoş geldik. Çünkü bu bizim ilk konserimiz ve eserlerimizi ilk kez bugün gün yüzüne çıkarıyoruz” dedi. Konservatuarda öğrencileri yetiştirirken sürekli onlara telkinlerde bulunduklarını anlatan Özbay, “Öğrencilerimize neyi nasıl yapmalarını, nasıl çalışmalarını hep söylüyoruz. Bugün sıra bizde. Bugün de onlar bizlerin neler yaptıklarını görecek” dedi. Konservatuvar eğitmenlerinin birbirleriyle olan tatlı atışmaları ise konsere ayrı bir samimiyet kattı.

 

NEDEN A’RAF

Özbay, topluluğun dikkat çeken ismi hakkında da bilgi verdi. Araf’ın bilinen tarifi ile cennet ve cehennem arasındaki yer olduğunu hatırlatan Özbay, “Biz de tam böyleyiz, ortadayız. Ne Türk müziğine ne de batıya bakıyoruz” dedi.

 

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDILAR

İlk konserleriyle önemli bir başarıya imza atan topluluk, dakikalarca sanat severler tarafından ayakta alkışlandı. A’raf salondan gelen yoğun istek üzerine konserin ilk parçası olan Gamzelimi tekrar çaldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817