banner2779
banner2752
banner2750

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI ÇELİK, KOCAELİ'DE
 Biz de bugün bunu gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Kocaeli Ticaret Odası'nda düzenlenen "Sosyal Güvenlik Reformu'nun Getirdikleri ve İstihdam" konulu toplantı ve istihdama katkı sağlayan kuruluşlara plaket verilmesi törenine katılan Çelik, ülkenin en önemli gündem maddesinin "terör" meselesi olduğunu belirterek, terör meselesinin bu günün değil, 30 yıllık bir mesele olduğunu söyledi. 

Bunun "siyaset üstü" bir mesele olarak ele alınmasının doğru olacağı inancında olduklarını vurgulayan Çelik, bir çok şeyin siyasete, politikaya malzeme yapılabileceğini ancak terör konusunun siyasete malzeme yapılmasının son derece yanlış olduğunu kaydetti. 

Çelik, içinde can, memleket meselesi, ülkenin haysiyeti, şerefi, itibarı olan, temel değerler ve temel sorunlar konusunda mutlak suretle "siyaset üstü" bir bakışa ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Geçmişte hatalar yapıldı, ötekileştirmeler, inkar politikaları, faili meçhuller oldu, çok şükür bunlar geride kaldı. Türkiye bugün insan merkezli bir yönetim anlayışını sürdürüyor ve bu yola girmiş bulunmaktadır" dedi. 

-"Çözümün ortağı olmamız gerekiyor" 

Türkiye'nin son 10 yıldır her alanda normalleşme süreci yaşadığını, hiçbir sorunun sümenaltı edilmediğini ve "sorunlarla yüzleşme" dönemi denebilecek bir dönem yaşandığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu: 

"Bir yangın var, yangını söndürmek için yangına yaklaşmak gerekiyor. Yaklaşmadan, su bulmadan, suyu nereden bulduğunuz da çok önemli değil, yangını söndüremezsiniz. Hedefiniz, yangını söndürmek olmalı. 30 yıldır süren bu yangını söndürme konusunda yüzde 50 oy almış bir hükümet olarak tabiki taşın altına elimizi de gövdemizi de koymamız gerekiyordu. Biz de bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Çözümün ortağı olmamız gerekiyor. Aksi takdirde sorunların esiri olma durumunda kalırız." 

Bakan Çelik, sorunları sadece konuşmanın yeterli olmadığını dile getirerek, 

"Şunu ifade edeyim, 'bir kişinin mutluluğu, adanın mutluluğu' filan... Böyle bir şey zaten milletimizin hayalinden geçmiyor, bizim de hayalimizden geçmiyor. Böyle bir şey söz konusu değil. 75 milyonun mutluluğu için bu adımlar atılmalı, derdimiz, hedefimiz bu" diye konuştu. 

-"Çok hassas ve provakasyona açık bir süreç" 

Sürecin hassas ve provakasyona açık olduğunu anlatan Çelik, ihtiyatlı davranılması gerektiğini söyledi. 

Hiç kimsenin istismarda istikbal aramaması gerektiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti: 

"Bu konu istismar edilecek bir konu değil, burada oy avcılığı, '3-5 oy nasıl alırım' düşüncesiyle bu konunun istismar edilip, gelecekte bir istikbal arama düşüncesi son derece yanlıştır. Doğuda, Güneydoğu'da vatandaş bıkmış, 

'bitsin bu mesele' diyor. Bu işin bitirilmesi konusunda, yüzde 50 destek almış bir iktidarın tabi ki çok cesur adım atması gerekiyor. Biz bunu gerçekleştirirken vatandaşın, 10 yıllık sicilimize bakarak, neler yaptığımızı, Türkiye'yi nereden nereye taşıdığımızı dikkate alarak bu konuda kısa metrajlı değil, çözüm metrajlı bir yaklaşımı dikkate aldığımızı göreceği ve buna hak vereceği inancı içindeyim." 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751