banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Ellibeş, kariyer günlerinde Öğrencilerle buluştu

Gölcük Belediyesi tarafından hazırlanan ve her hafta Perşembe günleri, öğrencilerle bir araya gelen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, bu hafta Anadolu Kalkınma Vakfı kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini ağırladı. Kazıklı Kervansarayı’nda gerçekleşen programın sunuculuğunu Barbaros İlkokulu Müdürü ve Program Koordinatörü Güney Yılmaz yaptı.

Semineri dinleyen öğrencilerin tamamının kız olması nedeni ile Güney, Türkiye’de çalışan kadın oranı hakkında bilgi verdi. Programın açılış konuşmasını yapan Müdür Güney, Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile, çalışan kadın sayısı oranı oldukça düşüktür. Ne yazık ki görüyoruz ki ülkelerin yaşadığı ekonomik krizlerde, önce kadınlar işten çıkarılıyor. Kadınlarımız yüzde 50 tarım sektöründe, yüzde 40’ı hizmet sektöründe çalışıyor. Bu istihdamı artıracak olanlar sizlersiniz. Ben inanıyorum bir kadının isteyip de başaramayacağı şey yoktur dedi.

Programda konuşan Belediye Başkan’ı Mehmet Ellibeş, Öğrencilere Kariyer günleri formatında geçmişten günümüze uzanan hizmet dönemlerinden bahsederek, Gölcük Belediyesinde 25 yıllık memurluk hayatı olduğunu ve 2 dönemdir Gölcük Belediye Başkanlığı yaparak, toplam 35 yıllık çalışma sürecinin kısaca bir özetini aktardı. Başkan Ellibeş ayrıca Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarından bahsetti.

Başkan Ellibeş, Gölcük'de Öğrenci Olmak Projesinden bahsederek, öğrencilere Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde, Gölcük’de öğrenim gören öğrencilere; şunları söyledi.

Öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, Farklı kurumlarda eğitim gören öğrencilerin etkileşimini sağlamak. Mesleki yönlendirmeye yardımcı olmak, Sosyal ve sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılarak öğrencilerin kültürel kazanımlar elde etmelerini sağlamak, Ekonomik durumu nedeniyle elde edilemeyen bazı sosyal kazanımlarla ilgili fırsat eşitliği yaratmak Okulların fiziki kazanımlarının geliştirilmesine yardımcı olmak, Öğrencilerin sosyal kazanımlara erişebilirliğinin sağlamak amacıyla belirlenen programlar çerçevesinde bir dizi faaliyetler yapılacağını belirtti.

Konuşmasının sonunda Başkan Ellibeş,Öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı akabinde Fuaye salonunda bir resepsiyon verdi ve Öğrencilerle günün anısına toplu fotoğraf çektirdi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826