KO-MEK beceri ve nitelik kazandırıyor

KO-MEK beceri ve nitelik kazandırıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hizmetlerinden biri olan Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) verdiği eğitim ile Kocaeli halkına bilgi, beceri ve nitelik kazandırıyor. İnsanların hayatlarına adeta yön veren, kişisel gelişimlerine katkı sunan KO-MEK, 8 yıl boyunca eğitime verdiği katkı ile adını zirveye taşımayı başardı.

 

EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELİYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında faaliyete geçirilen KO-MEK, her geçen gün büyüyerek eğitimin önemli bir neferi haline geldi. Kurulduğu günden bu yana 250 bin kişiye eğitim veren KO-MEK, meslek eğitimi ile de işsizliğe adeta savaş açtı. KO-MEK’in meslek eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan çok sayıda vatandaş bugün iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

OKUMA YAZMA ORANI ARTTI

KO-MEK’in tartışmasız en önemli ataklarından birini okuma - yazma seferberliği oluşturuyor. Halk üniversitesi kuruluşundan bu yana 2 bin 10 kişinin okur - yazar olmasını sağladı. KO-MEK, Roman vatandaşlar için başlattığı eğitim hamlesinde okuma yazma konusuna özel ilgi gösterdi. Romanların sıklıkla yaşadığı Kireçocakları mevkiinde açılan kurs merkezinde çok sayıda vatandaş okuma yazma eğitimi aldı. Kursa gelen vatandaşlar, okur yazar olmanın ayrıcalığını yaşıyor. KO-MEK’in okuma yazma kursları aynı anlayışla bu yıl da faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

 

YABANCI DİL YAYGINLAŞTI

KO-MEK, bünyesinde barındırdığı, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Japonca gibi yabancı dil eğitimleriyle de öne çıktı. Vatandaşların yanı sıra çok sayıda üniversiteli genç söz konusu dil eğitiminden yararlanıyor. KO-MEK kuruluşundan bu yana 60 bin kişiye yabancı dil eğitimi verdi.

 

GEÇ YAŞLI HERKES KO-MEK’Lİ OLDU

KO-MEK en önemli çalışmasını ise işsizliğe karşı açtığı mücadelede gerçekleştirdi. KO-MEK kentin birçok yerinde meslek eğitim kursları açtı. Gaz altı kaynakçılığı,  Kuaförlük, Arıcılık, Fidan üretimi, Bilgisayar kullanımı, Ev ve kurum temizliği, Temizlik görevlisi yetiştirme, Evde çocuk bakımı, Grafik tasarım, Temel ve bilgisayar destekli muhasebe ve Aşçılık gibi birçok alanın eğitimi KO-MEK kurslarında gerçekleşti. Halen devam eden kurslar işsiz vatandaşların hayatlarını değiştirdi.

 

ENGELLER KO-MEK’LE AŞILDI

KO-MEK, engelli vatandaşların da her zaman yanında oldu. Engelli vatandaşlar KO-MEK’in sanat kurslarının yanı sıra mesleki branşlarında engelleri aşmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817