Kurdaş; “Tarafsız Gazeteci Olmaz''

Recep Sarıdoğan Gazetecileri onurlandırdı

Körfez ilçenin en aktif siyasi partisi Saadet Partisi, hiç kimsenin yapmadığını yaparak Körfez ilçede bulunan basın mensuplarını bir araya getirerek plaket taktim etti.  Kasr ı Çakır’da basına yemek veren Saadet Partisi Körfez ilçe başkanı Recep Sarıdoğan, aynı zamanda basın mensuplarını Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ile buluşturdu.

Saadet Partisi Körfez ilçe başkanının daveti üzerine Kasr ı Çakır’da bulunan gazeteciler samimi bir ortamda yemek yiyerek sohbet ettiler. Toplantıya Teşkilat başkanı Mehmet Ali Tahtalı, Siyasi işler başkanı Süleyman sever, STK başkanı Süleyman Duman ve Tanıtım başkanı Necip Özkan katıldı. Basın mensupları ile bire bir ilgilenen Sarıdoğan, gazeteciliğin çok meşakkatli aynı zamanda çok önemli bir meslek olduğunu söyledi. Vatandaş ile siyasetçi arasında bir köprü olan basının her zaman diri, güçlü ve bağımsız olması gerektiğini söyleyen Sarıdoğan, basını önemsediklerinin altını çizdi.

Yanlış yaptığımda beni de eleştirin
Devleti yönetmeye talip olan insanların eleştirilere açık olması gerektiğini belirten Sarıdoğan, eleştiriyi hazmedemeyen, kabullenmeyen idarecilerin basın mesleğinin onuruyla oynadığını belirterek, parayı veririm istediğimi yazdırırım siyasetinin artık eskide kaldığını, basın mensuplarının artık daha dik duruşlu bir yayın politikası benimsediklerini söyledi. Üslup çok önemli diyen Sarıdoğan, kişilik hakların dokunulmadan, belli bir saygı ve sevgi içerisinde yapılan eleştirinin, eleştirilen siyasetçinin önünü açması gerektiğini belitti. Bir siyasetçi olarak yanlış yaptığında eleştirilmekten mutlu olacağını belirten Sarıdoğan, “Yanlış yaparsam beni de yazın arkadaşlar” dedi.

Kurdaş; “Herkesin bir tarafı vardır”
Körfez basını ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni  Mustafa Kurdaş, bu güzel organizasyon dolayısıyla Saadet Partisi Körfez ilçe başkanı recep Sarıdoğan’a teşekkür etti. Türkiye’de medyanın sorunlarından ve sıkıntılarından dile getiren Kurdaş;  “70 li 80’li yıllarda birkaç basın bir araya gelip bir bakan hakkında olumsuz yazılar yazsa o bakan düşerdi” diyerek bugün bunun olmamasının basına olan güvenilirliğin azalmasından kaynaklandığını belirtti. Medyanın çok büyük bir güç olduğunu belirten Kurdaş, tarafsızlık diye bir şey yoktur. Kamunun ve milletin menfaatinden yana taraf olunması gerektiğini belirten Kurdaş, bu yolda çıkan sorunları da anlatarak Körfez basınını dinledi.

“Başkan Pehlivan bunu hiç yapmadı”
Körfez’deki basın ile ilgili görüşlerini dile getiren basın mensupları, Saadet Partisi Körfez ilçe başkanına bu samimi ve onur verici organizasyon için teşekkür etti. Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’ın bugüne kadar böyle bir organizasyon yapmadığını ve bunun bir eksiklik olduğunu belirten basın mensupları Saadet Partisinin duruşunun çok faydalı ve önemli bir duruş olduğunu belirtti. Her zaman basın mensupları ile seviyeli ve dostane bir ilişki sergileyen Sarıdoğan’a teşekkür eden basın mensupları, birlik olmak gerektiği konusunda da fikir birliğine vardı.     



 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817