banner2779
banner2752
banner2750

Muğla’da Kocaeli örneğini anlattı


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Muğla Fethiye’de düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, yeni yasayla Büyükşehir olan Muğla’da Kocaeli örneğini anlattı.

 

FETHİYE SİYASET AKADEMİSİ

Başkan Karaosmanoğlu, AK Parti Genel Merkezi tarafından Muğla Fethiye’de düzenlenen Siyaset Akademisi programında tecrübe paylaşımında bulundu. Fethiye Kültür Merkezi’nde yapılan programda salonu dolduran yaklaşık 600 kişi, Başkan Karaosmanoğlu’nun açıklamalarını dikkatle dinledi. Başkan Karaosmanoğlu, yeni yasayla Büyükşehir olan Muğla’da ilk planda yapılması gerekenleri Kocaeli örneği üzerinden anlattı.

 

KOCAELİ’NDEKİ DEĞİŞİMİ ANLATTI

Kocaeli’nde geçmişte uygulanan modeli, bunun kente olan etkilerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, pilot il uygulaması sonucunda tüm il sınırlarının Büyükşehir olmasıyla kentte yaşanan değişim ve gelişimi fotoğraflar eşliğinde anlattı. Bir sahil kenti olması, yeni yasayla 49 belde belediyesinin kapatılıp 14 ilçe belediyesinin oluşturulmasıyla Kocaeli’ne benzer özellikler taşıyan Muğla’da programa katılanlar, Başkan Karaosmanoğlu’nun anlattıklarını büyük bir dikkatle dinledi.

 

TECRÜBE PAYLAŞIMI

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, belediye meclis üyeleri ve teşkilat yöneticileri tarafından misafir edilen Başkan Karaosmanoğlu’na Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti. Kültür merkezinin girişinde çiçeklerle karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak fuayede oluşturulan Değişim Kenti Kocaeli Fotoğraf Sergisi’ni ziyaret etti. Buradan salona geçen Başkan Karaosmanoğlu, yaklaşık 1,5 saat süren sunumunda tecrübe paylaşımında bulundu.

 

ÖNCELİKLER İYİ BELİRLENMELİ

Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra önceliklerin çok iyi belirlenmesi, sorunların üzerine kararlılıkla gidilmesi ve çözüm yollarının bulunması gerektiğini söyledi. Kocaeli örneğinden yola çıkarak açıklamalarda bulunan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir olmasıyla birlikte Muğla’da önemli değişim ve gelişim yaşanacağına inandığını söyledi.

 

ENDİŞELER ORTADAN KALKTI

Programa katılan Muğlalı belde belediye başkanları, kısa süre önce Kocaeli’nde Türkiye genelinden gelen belediye başkanlarının katılımıyla yapılan ‘’İl Sınırında Büyükşehir Modeli; Kocaeli Deneyimi’’ programına katıldıklarını ve çok faydalandıklarını aktardı. Etkinlikte Başkan Karaosmanoğlu’nu dikkatle dinleyen katılımcılar da, kendisinin anlattıklarından sonra Büyükşehir ile ilgili yaşadıkları endişenin ortadan kalktığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Kanal Fethiye televizyonunda yayınlanan bir programa katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751