Özak “5 yılda 5 Binden fazla evde bakım yaptık”

Özak “5 yılda 5 Binden fazla evde bakım yaptık”

 

Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen Kocaeli evde sağlık sosyal hizmetler sempozyumunda Büyükşehir Belediyesi’ne evde bakım ve sosyal hizmetler çalışmalarından dolayı övgü yağdı.

 

GENİŞ KAPSAMLI SEMPOZYUM

Sağlık alanında bugüne dek Kocaeli’de düzenlenen en kapsamlı sempozyum Derince’de bulunan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği ile Derince Belediyesi’nin birlikte düzenlediği sempozyum geniş kapsamlı olarak organize edildi. Sempozyumda konuşan  Kocaeli İl Genel Sağlık Sekreteri Hasan Aydınlık, Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım projesini 5 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde yürüttüğünü belirtti.

 

YEREL YÖNETİMLER ÖNEMLİ

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) Genel Başkanı Dr. Orhan Koç, "Ortalama yaşam beklentisi, Dünya Sağlık Örgütü'nün bizim için 2023'lerde koyduğu hedefi, bugün başarmış bulunmaktayız" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi de "kurumsal bakım" için yerel yerinde destek çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, kurumsal bakımdan yerinde bakıma geçişle ilgili bakanlık olarak çalıştıklarını, yerel yönetimlere önemli iş düştüğünü söyledi.

 

ÖZAK “5 YILDA 5 BİN HASTAYA BAKTIK”

Evde sağlık hizmetleri projemizle Türkiye’ye örnek olduk ve evde bakım hizmetleri bir model olarak Türkiye’ye Kocaeli’den yayılmıştır. 5 yıl süreyle 5000 den fazla hastaya baktık. En son bıraktığımızda 1200 civarında hasta ile bu hizmeti yeni yasal düzenlemeden dolayı Sağlık Bakanlığına devrettik. Bu proje gerçekten son derece başarılı bir model olmuştur. Bu hizmetin başarı ile yürütülmesinde Büyükşehir Belediye başkanımız sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun hastalara yaşlılara ve toplumun her kesimine verdiği değerin etkisi büyüktür. Buralarda alınacak kararlara Kocaeli deneyiminin önemli bir kaynak oluşturmasını diliyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817