PROTOKOL, HAYIR'DA BULUŞTU


Çayırova Mahallesi 5217 Sokak'ta bulunan derneğin açılışına protokol üyelerinin temennileri damga vurdu. Başkanlığını Aslan Yılmaz, müdürlüğünü ise Cenk Çelik'in yürüteceği derneğin açılışına Civelek'in yanı sıra Çayırova Kaymakamı A. Selim Parlar, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Ak Parti Çayırova İlçe Başkanı Nazmi Özmen ve Yönetimi ile Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yağcı da katıldı.

YILMAZ: ALLAH RIZASI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN SUFİLER SAHABELERE BENZEMEKTEDİRLER

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında ilk konuşmayı Dernek Başkanı Aslan Yılmaz yaptı. Yılmaz; "Semerkand bünyesinde kurulan, yapmış olduğu hizmetlerle halkımızın gönlünü fetheden eğitim, kültür, ilim, sanat dallarında faaliyet gösteren derneklerimize bugün bir yenisi daha katıldı. İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır düşüncesi ile kurulan bu dernekler, açıldıkları her yerde toplumumuzun teveccühüne mazhar olmuş, desteklerini almıştır. Yüce Allah'ın rızasını gaye edinen ve bu uğurda çalışarak gecesini gündüzüne katan sufiler bu yönleriyle Hz. Muhammed Mustafa Sallahu Aleyhi Vesellem'in dava arkadaşları sahabelere benzemektedirler.

Toplumumuzun ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel değerlerine büyük önem veren, erdemli nesiller yetiştirmek için gayret eden, bu doğrultuda çalışmalar yapan Semerkand, gerek ülkemizin, gerek dünyanın her yerinde yaşayan bütün insanlara ulaşmayı hedefleyen kutsal bir anlayışla, yolumuzun rehberi ve sizlerin duasıyla büyümeye devam etmektedir.

Bünyesinde, hac ve umre organizasyonları, Semerkand dergisi, mostar, aile dergisi ,dini ve kültürel yayınlar, hafta sonu eğitim ve öğretim kursları, sohbet seminerleri, hayır kermesleri, öğrenci evleri, yurtlar, gençlik merkezleri, izcilik kulüpleri v.b. güzel hizmetleri bünyesinde bulunduran Semerkand Vakfı'na bağlı derneğimizin Çayırovalılara ve Kocaeli'mize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

CİVELEK: ÜLKEMİZİN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU BİRLİK VE BERABERLİĞE BÜYÜK BİR KATKI OLACAKTIR

Açılışta bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Semerkand'ın Türkiye'nin ve Dünya'nın her tarafındaki hizmetlerini yekinen bildiğini belirtti. Civelek; "sizlerin bizlerin sayıları arttıkça, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğe büyük bir katkı olacaktır. Buraya sadece bir sosyal yardım vakfı, öğrencilerimizin geleceği bir yer diye bakmamak lazım. Şuanda ülkemiz hiç olmadığı kadar barışa yakın hale gelmiştir, ümitlerimiz yeşermiştir. Hamdolsun ekonomi, sağlık v.b. her alanda güzellikler vardır. Ama terör meselemiz kalmıştır. Oda birbirimize daha da yaklaşarak tek yumruk olarak çözülecektir inşallah.

"BÜYÜKLERİMİZE DE BURADAN SELAM ETMEYİ İHMAL ETMİYORUZ"

İnşallah Allah yardım edecek ve arkamızdaki dua ordusuyla birlikte bu birlik beraberlik sağlanacak. Şehitlerimizin kanları duracak, bu acılardan beslenen güruhta mahvolup gidecektir. Birleşmemizde bu derneklerin önemli rolü vardır. Her birimiz en büyük hatır için çalışıyoruz. Önce o en büyük hatır, sonrada manevi büyüklerimizin duaları ile inşallah Allah birlik beraberliğimizi bozmayacak. Büyüklerimize de buradan selam etmeyi ihmal etmiyoruz" şeklinde konuştu.

PARLAR: BEKLENTİMİZ; GENÇLERİMİZE MANEVİ DESTEK VERMESİ

Bu tarz derneklerin oluşması ilçemizin menfaatinedir. Adı sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği. Eminim Çayırovalılara katkı sunacaktır ama ondan daha fazla bizim beklentimiz: gençlerimize manevi destek vermesi, onların sağlam karakterli, manen güçlü dayanıklı birer insan olarak yetişmesine yardımcı olmasıdır. STK'ların çoğalması, güçlenmesi, sizin gibi vatansever inançlı insanların bu kurumlarda yer alması çok önemlidir" dedi.

AKBAŞ: AÇMAK ŞÖYLE DURSUN, TÖRENLERİNE GİTMEK, BİR ARAYA GELMEK KORKULU RÜYAYDI

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ise konuşmasına Türkiye'deki değişime dikkat çekerek başladı. Akbaş; "önceden bu tür cemiyetleri açmak şöyle dursun, törenlerine gitmek, bir araya gelmek korkulu rüyaydı, hayaldi. Hamdolsun bugün böyle güzel bir açılışta gönül rahatlığı ile huzur içinde buluştuk. Allah bu derneklerimizin sayısına bereket versin. Bu dernekler medeniyetimize ait izleri yaşatıyor, derinleştiriyor. Ülkemizin, milletimizin birlik be beraberliğinin hamuru oluyor. Bu cemiyetler sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde mücadele ediyorlar. Daha çok cemiyet ve okuma salonu istiyoruz. Milletimizin bunlara ihtiyacı var" dedi.

Bekir Taş hocanın duasının ardından protokol hep birlikte kurdeleyi keserek derneği dolaştı. İlahi gurubu ise seslendirdiği eserler ile konuklara güzel bir dinleti sundular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817