TDED Kocaeli önemli yazarları Kocaelililerle buluşturuyor

TDED Kocaeli önemli yazarları Kocaelililerle buluşturuyor

 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi, Türk - Osmanlı kültürüne ait değerleri bünyesinde yaşatmaya ve genç nesillere aktarmayı sürdürüyor. Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu’na evsahipliği yapan TDED Kocaeli Şubesi bunun yanı sıra, Osmanlıca-Arapça dersleri, Mesnevi ve Divan-ı Hikmet okumalarını gençlerle buluşturuyor. Ekim ayında faaliyete geçmesine karşın TDED’in en faal birimi haline gelen Kocaeli Şubesi, Türk yazın hayatının önemli kalemlerini de Kocaelililerle buluşturuyor.

 

SEKA TARİHİ TÜRK MUSİKİSİ TOPLULUĞU

Başkanlığını Ali Yeşildal’ın yaptığı TDED Kocaeli Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka kültür arazisi içinde tahsis edilen Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Akademi, çalışmalarıyla kentin edebiyat hayatına canlılık ve farklılık getirdi. Akademi’de ilk olarak Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu kuruldu. Şef. Neyzen Dr. Erdoğan Akkanat yönetiminde bir araya gelen topluluk kısa sürede çalışmalarını ilerletti. Topluluğun şefi Dr. Erdoğan Akkanat, Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi’ni, (SEKA) “estetiğin musiki ile bütünleştiği eşsiz bir mekân” olarak değerlendirdi. Akkanat, edebiyat ve musikinin buluştuğu bir mekân olan TDED Kocaeli Şubesi’nin Türk – Osmanlı kültürüne yönelik önemli çalışmaları gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.

 

KÜLTÜRE ULAŞILABİLEN BİR KOMPLEKS

Kocaeli Şubesi’nde Türk ve Osmanlı tarihine ulaşıldığını söyleyen Akkanat, “Burada Farabi’den Itri’ye geniş bir yelpazede Türk – Osmanlı kültürü genç nesillere aktarılıyor. Her hafta düzenli olarak Mesnevi okumaları, Divan-ı Hikmet Okumaları gerçekleştiriliyor. Arapça ve Osmanlıca dersleri veriliyor. Bunun yanı sıra biz de Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu olarak musikimizi genç nesillere tanıtıyoruz. Ben bu anlamda burayı Türk – Osmanlı sanatı ve kültürüne ulaşılan bir kompleks olarak görüyorum” dedi.

 

ÖNEMLİ YAZARLAR KONUK OLDU

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi bunun yanı sıra Türk yazın hayatının önemli isimlerini de Kocaelililerle buluşturuyor. Bugüne kadar birçok önemli yazar Akademi’ye konuk oldu. Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Necip Fazıl Kurt, Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Mustafa Yazgan, Sadık Yalsızuçanlar ve Mevlana İdris Zengin, sohbet ve konferanslarıyla Kocaelili edebiyatseverlerle bir araya geldi. Kocaeli Şubesi’ndeki kültürel etkinlikler yeni yılda da tüm hızıyla devam edecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817