Yaman, yeni mahallelerini gezmeye başladı

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, hafta sonu Demirciler köyüne konuk oldu. Büyükşehir yasası ile köylerin mahalle olarak ilçelere bağlanmasının ardından önümüzdeki yıl Dilovası'nın mahallesi olacak olan Demirciler köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Yaman, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Dilovası Belediyesi meclis üyeleri, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Edip Bingöl, Plan, Proje ve İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Basın ve Arge Sorumlusu Cemil Memiş, Demirciler Köyü Muhtarı Cabir Bezirci ve köylüler katıldı.

KÖYLER İÇİN TEDBİR ALINACAK

Yaman burada yaptığı konuşmada, "Dilovası yeni ilçe oldu. Dilovası'nın ve Demirciler köyünün tarihi bilindiği gibi çok eskilere dayanmaktadır. Tarihi dokusuyla ayrı bir özelliği vardır. Ancak Dilovası son 20 yılda çok hızlı ve çarpık bir şekilde gelişti. Ülkemizde dah sanayi ve kent kültürü yeni yeni oluşmaya başlarken, Dilovası bu gelişmenin oldukça gerisinden takip etmek zorunda kaldı. Ne yazık ki OSB'lerin bölgemizde yoğunlukta olması Dilovası'nın gelişimine birazda olsa sekte vurdu. Ancak gün geçti gitti. Artık yarınlara bakmamız lazım. Yarınlarda Dilovası'nın merkezinde yaşanan sıkıntıların yeni mahallelerimiz olacak olan köylerimizde yaşanmaması için gerekli tedbirlerin şimdiden alınması lazım. Dilovası ilçe olduktan sonra seçilmiş ilk belediye başkanı olarak. Dilovası'n da son 4 yılda çok önemli yatırımlar yapıldı. Dilovası'nda alt yapıdan üst yapıya, eğitimden sağlığa, çok önemli hizmetler yapıldı. Yatırımlarımız yine aralıksız sürmektedir. Hastanemiz kısa bir zaman sonra faaliyete girecek. Kültür Merkezimizin temeli yakında atılacak. Batı kavşağımız bitti doğu kavşağımız yakında başlayacak. Tavşancıl sahilimizi halkımızın hizmetine açtık.

KÖYLERİMİZ KISA SÜREDE GELİŞECEK

Biz bu hizmetleri sizlerin halkımızın vergisi ile yapıyoruz. Bununda hesabını vermek için halkımızla zaman zaman bir araya geliyoruz. Köylerimizde yeni yasayla mahallemiz olmaktadır. Dilovası merkezinde ne yatırım yapıyorsak artı aynılarını buraya yapacağız. Bu güne kadar Kocael Büyükşehir Belediyemiz tarafından güzel hizmetler alan köylerimiz bundan sonra yasal çerçeve ile Dilovası Belediyesinden aynı hizmetleri almaya devam edecektir. Köylerimize bundan sonra biz sahip çıkacağız. OSB'lerin içersinde kalan 4 köyümüz kısa sürede çok hızlı gelişecek. Biz belediye olarak burada öncelikle planlarımızı bitirerek yatırımların doğru bir şekilde alınması için çalışacağız.

İMAR PLANLARI HAZIRLANACAK

Burada 2 kat imar olduğu yönünde sıkıntı olduğunu biliyoruz. Bunun 4-5 kata çıkartılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle görüşerek çalışacağız. Yeni konutların bu bölgelerde yoğunlaşacağını düşünerek teşfik edici çalışmalar yapmamız lazım. Bölgemizde yeni SOB ve sanayi alanı istemiyoruz. Taş ocakları istemiyoruz. 5-6 Ay içersinde 1/1000 liklerimizi bitireceğiz ve köylerimizi yaşanılır bir kent halinde tasarlayacağız."dedi.

SİT ALANLARI TARIMA AÇILSIN

Yaman'ın konuşmalarını dineleyen köylüler imar konusundaki sıkıntılarını tekrarlarken, ayrıca köylerde bulunan sit alanlarının tarıma açılması yönünde çalışmaların yapılmasını sitediler.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817