Yerin altına büyük bir şehir kuruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üst yapıda olduğu gibi altyapıda da büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Şehrin altını da üstü gibi imar eden Büyükşehir, yerin altına toplam uzunluğu 6 bin kilometre olan hatlar inşa ederek, Kocaeli’nin üzerinde yükseleceği sağlam temeller kurdu.

 

ALTYAPI UZUN YILLAR SORUN ÇIKARMAYACAK

Büyükşehir, 2004 yılından bu yana 3.367 km içmesuyu, 2.376 km kanalizasyon, 298 km yağmursuyu hattı döşedik ve 58 km dere ıslahı gerekleştirdi. Böylece uzun yıllar boyunca sorun çıkarmadan, yere kazma vurulmadan dayanacak bir altyapı sistemi oluşturuldu.

 

KENTİN TAMAMI İNŞA EDİLDİ

Çayırova’dan Kartepe’ye, Kandıra’dan Karamürsel’e kadar köyler dahil kentin tamamında alt yapı çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Büyükşehir, 2009 yılından bu yana da 643 kilometre kanalizasyon, 451 kilometre içmesuyu, 1,5 kolektör, 60 kilometre terfi ve 89 kilometre de yağmursuyu hattı inşa etti.

 

Tamamlanan projelerden bazıları:

 

YAĞMURSUYU TERFİ İSTASYONLARI

İzmit’te 6 ve Başiskele’de 1 adet olmak üzere Kocaeli genelinde toplam 7 adet yağmursuyu terfi istasyonu yapımı gerçekleştirildi.

 

ATIKSU TERFİ İSTASYONLARI

Körfez’de 8, Kartepe’de 2, Darıca’da 1 ve Kandıra’da 6 adet olmak üzere Kocaeli genelinde toplam 17 adet atıksu terfi istasyonu yapımı gerçekleştirildi.

 

KÖRFEZ HEREKE’YE ATIKSU TERFİ SİSTEMİ

Hem çevreye duyarlı hem de sağlıklı bir yaşam için Hereke Körfez arasında 1 adet atıksu terfi merkezi ve 8.750 m uzunluğunda atıksu terfi hattı devreye alındı.

 

ATATÜRK  BULVAR’I YAĞMURSUYU KOLEKTÖR HATTI

Su baskınlarının yoğun yaşandığı İzmit Bulvar’da korkutan görüntüler tarih oldu. 2.5 km yağmursuyu hattı ve 1 terfi istasyonu ile su baskını korkusuna son verildi.

 

GEBZE MAHALLELERİ’NİN ALTYAPISI HAZIR

Gebze’de altyapısı yenilenmeyen mahalle kalmadı. Gebze Mimar Sinan, Beylikbağı ve Ulus mahallelerinde 46 km kanalizasyon ve 4 km yağmursuyu hattı tesis edildi.

 

İZMİT SARAYBAHÇE

İzmit merkezde çürümüş altyapı, uzun ömürlü borularla yenilendi. Saraybahçe’de 40 km içmesuyu, 66 km kanalizasyon ve 32 km yağmursuyu hatlarının inşaatını tamamlandı. Kayıp kaçak oranını neredeyse sıfırlandı.

 

DERİNCE’NİN ALTYAPISI SAĞLAM

Derince Çınarlı, Çenedağ ve Deniz Mahalleleri’nde toplam 34 km içmesuyu, 30 km kanalizasyon ve 4 km yağmursuyu hattı yapılıyor.

 

KANDIRA KEFKEN’E İÇMESUYU VE KANALİZASYON

Kocaeli ve Kandıra’nın en önemli sahil şeritlerinden bir olan Kefken sağlam ve modern altyapıyla tanıştı. Çalışmalar kapsamında 26 km içmesuyu ve 31 km kanalizasyon hattı inşa edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817