Atık yağlar tehlike saçıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında başlattığı geri dönüşüm uygulamasıyla çevreyi korumada büyük bir adım daha attı. Atık evsel yağların doğada oluşturduğu tehlike, yağların toplanarak geri dönüşümünün sağlanmasıyla büyük ölçüde azaldı.

 

CANLI YAŞAMINI TEHDİT EDİYOR

Kızartmalarda kullanılan atık yağlar doğaya döküldüğünde yağmur sularıyla birlikte denizlere ve göllere taşınıyor. Bu yağlar göl ve denizlerin yüzeyinde ince bir tabaka oluşturarak canlıların oksijen almasının engelleyerek yaşamı tehdit ediyor.

 

KANALİZASYONU TIKIYOR

Atık yağlar lavaboya döküldüğünde kanalizasyon siteminde donarak birikmelere ve tıkanmalara da neden olabiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu konuda ev hanımlarına yönelik periyodik olarak bilgilendirme seminerleri düzenliyor. Ayrıca apartmanlara ve uygun yerlere konulan bidonlarla atık yağlar toplanarak geri dönüşüme gönderiliyor. 1 damla atık yağın bir litre suyu kirlettiği göz önüne alındığında atık yağların toplanmasının gerekliliği ortaya çıkıyor.

 

TELEFONLA EVDEN ALINIYOR

KO-MEK merkezlerinde ve muhtarlıklarda toplanan atık yağlar, geri dönüşümü yapılmak üzere ilgili tesise gönderiliyor. Yağ toplama bidonları kötü amaçlı kişilerin bu yağları kullanılabilir yağ olarak piyasaya sürmemeleri için sokağa konulmuyor. Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK ve muhtarlıklar aracılığıyla atık yağları topladığı gibi evlerde biriken yağları da telefonla bildirildiğinde yerinden alarak geri dönüşüme gönderiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817