Çevreyi kirletene taviz yok!

Gebze’de çevre kirliliğine karşı etkin bir denetim uygulayan Gebze Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Servisi ekipleri, Küçük Sanayi sitesi yan yoldaki boş araziye kaçak moloz döktüğü tespit edilen bir firmaya idari para cezası uyguladı.

 

İZ SÜRDÜLER

Kent genelinde çevresindeki rutin denetimler sırasında boş bir araziye kaçak moloz döküldüğünü tespit eden çevre koruma ve kontrol servisi ekipleri, atıklar üzerinde yaptıkları incelemeler sonucu İstanbul Kartal’da mobilya üretimi yağan bir firmaya ait bilgilere rastladı. Bunun üzerine ilgili firmaya  ulaşan ekipler, firmanın atıklarını taşıması için anlaştığı bir nakliye şirketi tarafından Gebze’ye getirilerek kaçak olarak döküldüğünü tespit etti.

DENETİMLER SÜRECEK

Moloz ve mobilya atığını ilgili firmalara kaldırtan çevre koruma ve kontrol servisi ekipleri ayrıca, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince firmaya idare para cezası uyguladı. Çevre koruma ve kontrol servisi yetkilileri, Gebze sınırlarında önemli çevre sorunu haline gelen moloz atıklarının kontrolsüzce dökülmesini önlemek amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

ŞİKAYETLER İÇİN ALO 153

 Kaçak moloz dökümüyle mücadelenin tavizsiz bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan çevre koruma ve kontrol servisi yetkilileri, boş alanlara gelişi güzel moloz ve hafriyat dökerek çevre kirliliğine neden olan firma veya kişilerin Gebze Belediyesi Alo 153 Moloz Hattı ve 642 10 10 nolu telefona bildirilmesini istedi. Yetkililer, vatandaşların bina tadilat çalışmaları sonrasında oluşan molozların bertaraf edilmesi için de Alo Moloz Hattı’na başvurabileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817