banner2752
banner2750
banner2776

Dünya Romanlar Günü’ne Mehteran'lı kutlama
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü düzenlediği muhteşem bir törenle kutladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan açılıma Türkiye’de yerel yönetimler bazında en önemli desteği veren Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği ve tüm dünyada Romanlar için büyük önem taşıyan Roman Gününde tüm dünyaya dostluk ve barış mesajları gönderdi.

 

MEHTERAN BÖLÜĞÜ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Tamamı Roman vatandaşlardan oluşan Büyükşehir Belediyesi Konsevatuvarı Akçakoca Mehteran Bölüğü bu anlamlı günde ilk kez seyirci karşısına çıkarken, performansı ile herkesi kendine hayran bıraktı. Mehteran Bölüğü’nün ilk vuruşunu ise Başkan İbrahim Karaosmanoğlu gerçekleştirdi. Renkli ve coşkulu anlara sahne olan 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde ayrıca yine Romanlardan oluşan Büyükşehir Belediye Konservatuarı Buluş İlahi Grubu seslendirdiği ilahilerle gönüllere taht kurdu. Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği 9 Roman Futbol Kulübü ile Roman gençlerden oluşan Büyükşehir Güreş ve Cimnastik Takımı da etkinlikte yer aldı.

 

ROMANLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı, Dr. Tahir Büyükakın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Şehir Tiyatroları Şube Müdürü Turgut Çakar,  Kocaeli Marmara Dernekleri Federasyonu Başkanı ve İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Aksoy, Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Roman derneklerinin yöneticileri ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

 

BAŞKANA ROMANLARDAN MUHTEŞEM KARŞILAMA

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun salona girişiyle adeta yer yerinden oynadı. Başkana sevgi gösterisinde bulunan Romanlara, Başkan Karaosmanoğlu da alkışlarıyla karşılık verdi. Romanları selamlayan Başkan Karaosmanoğlu “Hepiniz hoş geldiniz gününüz kutlu olsun” dedi.

 

NAZİ ZULMÜNDEN 8 NİSAN’A

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda ilk konuşmayı Kocaeli Roman Federasyonları Dernek Başkanı Ahmet Çokyaşar yaptı. Romanların 1939 yılında Nazi Almanyası döneminde Austwitz kampında katledildiklerini söyleyen Çokyaşar, 1971 yılında Londra’da düzenlenen 1. Uluslar arası Roman Konferansında 8 Nisan’ın Dünya Roman Günü olarak kabul edildiğini kaydetti. 90’lı yıllardan beri Dünya Roman Günü’nün kutlandığını belirten Çokyaşar, “Bizler için önemli olan bu gün Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyemizin desteği ile kutlanıyor. Bizlere her zaman destek olan Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

BİRLİK MESAJLARI

Çokyaşar, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü etkinliklerinin oluşmasında büyük emeği olan Kocaeli Marmara Dernekleri Başkanı Erkan Aksoy’a da teşekkür etti. Aksoy da Romanlara sahip çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve tüm yöneticilere teşekkür etti. Roman Dernek Başkanları ve yöneticileri daha sonra toplu halde sahneye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

ROMANLAR ARTIK DAHA KIYMETLİ

Etkinliğe katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, Romanların son yıllarda daha kıymetli olduklarını belirterek, “Çünkü onları seven bir Başbakanları, yerel yöneticileri, valileri, emniyet müdürleri var. Bizler sizleri çok seviyoruz. Sizlerin daha iyi evlerde, mahallelerde yaşamalarını istiyoruz. Çocuklarımız eğitim alsın, yarının belediye başkanı valisi, doktoru olsun istiyoruz. Bunun için de tüm gücümüzle sizler için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

GÜLER YÜZÜNÜZ, ENERJİNİZİ SEVİYORUM

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasını sahne yerine Romanların arasına karışarak yaptı. Romanlara “Can dostlarım” diye seslenen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Ben herkesi seviyorum ama sizi bu güler yüzünüz, bu enerjiniz için daha fazla seviyorum” dedi. Sıkıntıların, sorunların her insana özgü olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu bu çerçevede Romanların da önemli ve çözüm bekleyen sorunları olduğunu ifade etti. “Bu sorunları hep beraber çözeceğiz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ama önce bunları çözmeye inanacağız. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Mutlaka çalışacağız. Çalışınca oluyor. ” şeklinde konuştu.

 

BAŞKANDAN ANLAMLI NASİHAT ANLAMLI İSTEK

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında Romanlardan önemli bir ricada bulundu ve “Çocuklarınızı okutun. Neden hala Romanlar sadece temizlik işinde çalışsın, neden sadece limon satsın. Neden bir Roman evladımız Büyükşehir Belediye Başkanı, doktor, vali olmasın. Fakirlikten, fukaralıktan kurtulmak için birlikte mücadele edeceğiz. Çalışacağız ve daha güzel bir hayatı hep birlikte yaşayacağız” dedi.

 

KO-MEK VE BİLGİEVLERİYLE EĞİTİMİN HİZMETİNDEYİZ

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin Romanlar adına yaptığı eğitim çalışmalarına değindi. Romanların sıklıkla yaşadığı mahallelerde Bilgievleri, Komek kursları açtıklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, Bilgievi’nde tanık olduğu bir anısını anlattı. “Buraya okuma yazma öğrenmek için gelen bir hanım kardeşim beni çok etkiledi” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Onun gözlerinde okuma isteğini gördüm. Onun başaracağına inanıyorum. İsteyen herkes bunu yapabilir” dedi.

 

ÇALIŞIP HAYAT KALİTESİNİ BİRLİKTE ARTTIRACAĞIZ

Çok çalışıp hayat kalitesini birlikte arttıracaklarının altını çizen Başkan Karaosmanoğlu,  “O zaman bir belediye başkanı vardı. Bize bu hizmetleri getirdi diyeceksiniz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, son olarak Romanlara “Var mısınız daha güzel günlerde yaşamaya” diye sordu. Vatandaşlardan gür bir sesle “Varız” cevabını alan Başkan Karaosmanoğlu sözlerini, “İşte bu. Ben de sizinle varım. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

İLK VURUŞ BAŞKANDAN

Konuşmaların ardından tamamı Roman vatandaşlardan oluşan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Akçakoca Mehteran Bölüğü büyük bir ihtişamla ilk konserini vermek üzere sahaya geldi. Mehteran Başı, bu ilk konserlerinde ilk vuruşu Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yapmasını istedi. Mehteran’ın başına geçen ve Mehter başının kıyafetini giyen Başkan Karaosmanoğlu, gelenek üzere, “Mehteran Fetih Marşı ile Ya Allah” diyerek ilk vuruşu gerçekleştirdi. Bir süre mehteranı yöneten Başkan Karaosmanoğlu Romanların alkışlarıyla karşılandı. Başkan Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri Fetih Marşı’nın bitimiyle Akçakoca Mehteran Bölüğü’nü ayakta alkışladı.

 

BULUŞ İLAHİ GRUBU İLAHİLERİYLE BÜYÜLEDİ

Mehteran Bölüğü’nün ardından yine Roman vatandaşlardan oluşan Büyükşehir Belediye Konsvervatuvarı Buluş İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Gece Hasan Dursun’un seslendirdiği ilahi ve gerçekleştirilen sema gösterisi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680