banner2779
banner2752
banner2750

Kandıralılar Derince'de buluştu
Derince Belediyesi’nin Derince Eğitim ve Gelişim Projesi (DEREG) adıyla 4 yıldır sürdürdüğü kültürel etkinliklerde bu kez Kocaeli’nin çeşitli ilçelerinde yaşayan Kandıralılar, Derince’de buluştu. Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği ile Derince Belediyesi’nin birlikte düzenlediği programa Kaymakam Mesut Yıldırım, Garnizon Komutanı Ali Kocatürk, Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ark ve yönetim kurulu üyeleri, eski belediye başkanlarından Abdullah Köktürk, Marmara Üniversitesi Türk Din Musikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Ahmet Hakkı Türabi katıldı

Körfezim şarkısı
Sabancı İlkokulu Konferans Salonu’nda iki bölüm halinde düzenlenen programın ilk bölümünde, Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği’nce Türk Sanat Müziği’nden seçkin eserler seslendirildi. İlimizin yetiştirdiği ustalar arasında bulunan Mustafa Kandıralı’nın oğlu Türkan Kandıralı tarafından sunulan muhteşem klarnet resitali ile başlayan ikinci bölümde besteci ve aynı zamanda mevlithan Amir Ateş de talebesi Neşe Sarısözen Adalı ile birlikte kukaların pasını aldı. Kürdi hicazkar makamında söz ve bestesi kendisine ait ‘Körfezim’ adlı eserini büyük bir ustalıkla söyleyen  Amir Ateş, yaptığı söyleşide de yine Körfez’in kötü kokular yaydığı dönemleri anlattı. 

Yoğurt ikramı;
Büyük alkış alan Amir Ateş’in ardından Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği’nin koro şefi Aysel Demircan tarafından seslendirilen potpori ile son buldu. Programın ardından Amir Ateş’e Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar tarafından el işçiliği ile yapılmış süslemeli bir vazo hediye edilirken ilçe protokolü tarafından dernek üyelerine hediye takdim edildi. Program sonunda Başkan Alemdar muhteşem bir konsere imza atan Kandıra Musiki ve Tiyatro Derneği’ne teşekkür ederken; Kandıralılar da getirdikleri meşhur yoğurtlardan programa katılanlara dağıttı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751