Kocaeli, sokak hayvanları için seferber oldu!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, soğuk ve kar yağışının etkili olduğu bu günlerde sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için şehrin belli noktalarında besleme çalışmaları yürütüyor. İl Çevre Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarda özellikle sokak hayvanlarının yemek bulmakta zorlanacağı bölgelere mamalar bırakıldı.       

 

YEMEK BULMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyor. Kış aylarında sokak hayvanlarının yemek bulma sorununu ilçelere yerleştirilen Yem Pati istasyonları ile giderilirken bu bölgelere ulaşamayan hayvanların gıda ihtiyacını karşılamak için besleme çalışmaları yapıyor. Belirlenen bölgelere kuru mamalar ve yemek artıkları bırakılıyor. Sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından etkilenmemesi için yapılan anlamlı çalışmaya İl Çevre Orman Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri ve hayvanseverler katıldı.

 

FARKLI NOKTALARA GIDALAR BIRAKILIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı kuru mamalarla yapılan besleme çalışmaları sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanacağı noktalarda gerçekleştiriliyor. Kocaeli’nin en yüksek noktalarından biri olan Umuttepe’de gerçekleştirilen besleme çalışmalarına katılan İl Çevre Orman Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan, sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından dolayı yiyecek bulma sorununa bu şekilde çözüm bulduklarını kaydetti. Algan, ortaklaşa yürüttükleri bu çalışmada Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli bir görevi üstlendiğini ifade etti.

 

HASTA HAYVANLAR TESPİT EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi ve personelleri besleme çalışmalarında ayrıca sokak hayvanlarını sağlık muayenesinden geçirdi. Büyükşehir yetkilileri besleme çalışmaları yaparken hayvanların durumunu da tespit ettiklerini sağlık durumu iyi olmayanları geçici hayvan barınağına aldıklarını aktardı. Burada tedavi hizmetlerinin yerine getirdiklerini ifade eden yetkililer böylece uygulanan çalışmayla iki görevi bir an da gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

 

AÇ KALMAYACAKLAR

Kuru mamalar ve yemek artıkları özellikle sokak hayvanlarının toplandığı Ketenciler Barajı, Umuttepe, Sanayi Bölgesi, Uzuntarla Kent Ormanı gibi noktalara bırakıldı. Kedi ve köpeklere verilen kuru mamalar ile olumsuz hava şartlarında aç kalmalarının önüne geçildi.

SÜREKLİ OLMALI
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız hayvan severler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkileri ile Kocaeli Orman ve Su İşleri Müdürü Nevzat Alğan'a teşekkür ettiler. Bu etkinliklerin, sokaktaki hayvanlar için çok önemli olduğunu vurgulayan hayvan severler, sadece kış aylarında değil, yılın 12 ayı besleme etkinliklerinin düzenlemesini istediklerini söylediler.

SEYİTALİLER SONUÇLANDI
Kandıra'nın
 Seyitaliler köyü'nde şahsa ait bir arazide hapsedilen köpekler içinde nihai karara varıldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın da onayı ile Kocaeli İl Hayvanlar Kurulu'nda alınan karara göre, arazideki kötü durumdaki hayvanlar gruplar halinde alınarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ne nakledilecekler ve burada gerekli tedavi, aşılama ve kısırlaştırılmaları yapılarak sahiplendirilecekler. Arazi sahibinin de sahiplenebileceği köpekler için, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri, arazi sahibine şartları iyileştirmesi içi 6 ay ek süre verdi.







Kocaeli Orman ve Su İşleri Müdürü Nevzat
 Alğan'ın sokak köpeklerini elleriyle beslemesi takdirle karşılandı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817