Kocaeli'de tüm yollar açık

 Yoğun kar yağışının yaşandığı Kocaeli'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalarla yollar açık tutuluyor. Beklenen kar yağışı öncesi tüm tedbirleri alan büyükşehir belediyesi yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte çalışmalara start verdi. Gece de yapılan çalışmaların ardından şu anda Kocaeli de kapalı yol bulunmuyor. Büyükşehir kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yaşanacak sıkıntıların önüne geçebilmek için tüm ekipleriyle 24 saat aralıksız görev yapıyor.

 

UMUTTEPE VE KARTEPE AÇIK

Dün gece başlayarak devam eden yoğun kar yağışı kendini hissettirmeğe devam ediyor. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için kentin ana arterleri başta olmak üzere tüm belde ve köy yollarında çift vardiya olarak çalışmalarını sürdüren ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde Kocaeli'nde kapalı yol bulunmuyor. Kocaeli Üniversitesinin bulunduğu ve hastanenin yer aldığı Umuttepe Yolu ve Turizm merkezi Kartepe yolu açık durumda.

 

ONLARCA ANA NOKTA DA HAZIR BEKLENİLİYOR

Kentsel ulaşım açısından doğu-batı ekseninde yer alan D-100 ve D-130 Karayolları; kuzey-güney ulaşımı açısından ise başta Umuttepe Yolu olmak üzere 6 ana güzergâhta ekipler 24 saat aralıksız görev yapıyor. Kentin her noktasına anında ulaşabilmek ve olası sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturabilmek amacıyla kent genelinde 33 ana noktada ekipler görev yapıyor.

 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANIN

Öte yandan Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada vatandaşlardan kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları istenerek kar lastiği olmadan yola çıkılmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca vatandaşların şahsi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiği kaydedildi. Kendi araçları ile yola çıkan vatandaşların ise yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiği belirtildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817