banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 KOÜ'lü öğrenciler su kesintini protesto etti
 

Kocaeli Üniversitesi Merkez Kampusu içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Yavuz Selim Öğrenci Yurdun’da üç günlük su kesintisi nedeniyle öğrenciler yurt yönetimini protesto etti.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe yerleşkesi içersinde bulunan KYK'ya bağlı Yavuz Selim Yurdu’nda üç günlük kesintisinin sonucunda öğrenciler yönetimi istifaya çağırdı. Su kesintisinin uzayacağını öğrenen öğrenciler yurt yönetimini, yurt merkez kantininde bir araya gelerek protesto etti. Su kesintisinin sınav haftasına denk gelmesi sebebiyle sabrı taşan öğrencilere ilk önce gece 01.00 sularında su verileceği anons edildi.

Öğrencilere anons edilmesine rağmen suyun bloklara verilmemesi üzerine öğrenciler bloklardan yurt merkez binası önüne doğru yürümeye başladırlar. ve yurt yönetimini protesto ettiler. Bunun üzerine yurt yönetimi, öğrencilerin dağılması için yurt aydınlatmalarını kapatarak protestoya engel olmak istedi.

SİZLERİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Yavuz Selim Yurdu Müdiresi Güler Küçük öğrencileri yatıştırmak ve olayı aydınlatmak için açıklamalarda bulundu. Küçük, ''Su kesintisi üç gündür devam ediyor. Su kesintisinin nedeni; yurt ana su giriş borusunun patlaması. Problemin büyüklüğü nedeniyle sorunu üç gündür çözmek için uğraşmaktayız. Problemi bugün sabah 07:00 sularında çözüp, bloklara su vermeye başlayacağız. Sizleri biz yurt yönetimi olarak mağdur etmek istemiyoruz. Tabii ki büyük bir problem fakat biran önce çözmek için elimizden gelen gayreti göstermek tekteyiz'' dedi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN KYK'YA DESTEK

Öğrencilerin protestosu üzerine Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasret Çomak, yurt yönetimini protesto eden öğrencileri yatıştırmak için geldi. Hasret Çomak Yurt Yönetimi ile konuşup bilgi aldıktan sonra öğrencileri yatıştırmak için açıklamalarda bulundu. Çomak, ''Sabah 07:00 itibari ile bloklara soğuk su verilecek, akabinde de sıcak su verilecek ve sizlerin mağduriyeti giderilecektir. Biz üniversite olarak yurt yönetimine destek verip su kesinti problemini biran önce kaldıracağız'' dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826