banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

YAĞMUR BEBEK AMELİYATTAN SONRA ÖLDÜ
 Doğuştan sırtı oluşmayan, “Spina Bifida” rahatsızlığı nedeniyle beynindeki baskının azaltılması için başına şant adı verilen cihaz takılan Yağmur Erkansu adlı 3 yaşındaki bebek, kafasındaki şantın çıkarılmasının sonrasında sabah hayatını kaybetti.

İzmit Erenler Mahallesi Taşocağı Sokak’ta oturan ve lokantacılık yapan Engin Erkansu ile eşi Serpil Hanım’ın iki çocuğundan birisi olan Yağmur, 2009 yılında dünyaya geldi. Omuriliği dışarına olan, sırtı kapanmayan bebek Spina Bifida adı verilen rahatsızlıkla yaşama gözlerini açtı. Organları tam olarak gelişemedi. Üç yıl boyunca beynindeki b.askının azaltılması için kafasında “şant” adı verilen bir mekanizma takıldı.

DOKTORLAR “HAVALE GEÇİRDİ” DEDİ

Yağmur Bebek, evde dolaşırken şant yerinden oynadı. Bunun üzerine Erkansu ailesi Yağmur’u KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar, muayene ettikleri Yağmur için ameliyat kararı aldı ve şantı çıkarttı. Ameliyat sonrası dinlenen Yağmur Bebek, bir süre sonra fenalaştı, sabaha karşı saat 07.00 sıralarında hayatını kaybetti. Doktorlar, Yağmur Bebek’in geçirdiği havale sonrası hayatını kaybettiğini belirttiler. Baba Engin Erkansu, Yağmur’un ölümüyle ilgili kafasında soru işaretleri olduğunu belirtti, “Acıyla sarsıldık. Yıllardır aynı şekilde yaşamını sürdüren biricik yavrumuz, ameliyat sonrası hayatını kaybetti. Doktorlar, bize havale geçirip öldüğünü söylediler. Acımızdan, olayı tam olarak anlayamadık. Kuşkularımızı giderek bir açıklama alamadık” dedi.

Yağmur Bebek, dün ikindi vakti Elmalık Camisi’nde kılınan namazın ardından Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826