banner2779
banner2752
banner2750

2024’te Ülkeme Altın Madalya İle Döneceğim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcusu. 10 yıldır Karate sporu ile uğraşan Enes Bulut, 2018 yılında yapılan 3. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda kumite +68 kiloda bronz madalya kazandı. Kağıtspor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda milli takımda yer alan karateci Enes Bulut, Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan ilk Türk karateci oldu.

TÜRK KARATE TARİHİNE GEÇTİ

3. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda kumite +68 kiloda Mücadele eden Enes Bulut, Türk karate tarihine geçti. Gençlik Olimpiyatlarında Olimpik sıralamayı ilk sırada tamamlayarak kota alan Enes Bulut, kumite +68 kiloda elde ettiği üçüncülük ile Türk karate tarihine geçti. Buenos Aires 2018’de yer aldığı A Grubu ilk maçında Yeni Zelandalı rakibini 1-0, Rus rakibini 7-0 mağlup eden Enes, üçüncü maçında Faslı rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Enes, 3 maçta elde ettiği 5 puanla grubu lider bitirdi. Yarı finalde B Grubu ikincisi İranlı Navid Mohammadi karşısında 3-0 geriye düşen Milli karateci, bitime 8 saniye kala vurduğu ura-mawashi ile skoru 3-3 yapsa da ilk puanı rakibine verdiği için final şansını kaybetti ve statü gereği doğrudan bronz madalyanın sahibi oldu.Gençlerde Dünya ve Avrupa üçüncülüğü bulunan Enes Bulut, Buenos Aires 2018’de elde ettiği bronz madalya ile Gençlik Olimpiyat Oyunları tarihinde madalya kazanan ilk Türk karateci unvanını aldı. 

SIKI ANTREMAN

Türkiye’ye karatede ilk kez madalya getiren Kağıtspor Kulübü sporcusu Enes Bulut, antrenörleri eşliğinde 2024 Olimpiyatlarına hazırlanıyor. Günde 2 kez sıkı bir idman yapan Enes, 2024 Olimpiyatlarında altın madalyayı hedefliyor.

ÜLKEME BİR İLKİ YAŞATTIM

Karateye 10 yıl önce başladığını ifade eden Enes Bulut; “10 senedir karate yapıyorum. 2018 yılında yapılan gençlik olimpiyatlarında Türkiye’ye ilk kez madalya getirdim. Benim için en önemli maçlardan biriydi. Zor bir dönemden geçtik, bazı günler sabah akşam çift antrenmanlar yaptık. Çok zor bir dönemdi ama meyvesini yedik. Ülkemize Karate de ilk kez madalya getirdim” ifadesini kullandı.

2024’TE HEDEFİM ALTIN MADALYA

Kağıtspor Kulübünde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Enes Bulut; “Önümüzde2024 Olimpiyatları var. Bunun için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kağıtspor’da bu işin en iyilerinden olan antrenörlerimiz ile çalışıyoruz. Bazı günler 2 antrenman yapıyoruz. İnşallah 2024 olimpiyatlarında hedefim ülkeme altım madalya ile dönmek” ifadesi kullandı.

6 GÜN ANTRENMAN YAPIYORUZ

Enes’i 2024 Olimpiyatlarına sıkı bir şekilde hazırladıklarını ifade eden antrenör Yaşar Keskin; “Enes, 7 yaşında karateye başladı. İl müsabakalarında katıldı ve kısa sürede Türkiye şampiyonu oldu. Milli takıma seçildi ve şuan Milli takımın gözdesi. Milli Takım ile birlikte 4 yıllık bir çalışmayla 2018 yılında önemli bir başarı elde etti. Enes’i şuan önümüzdeki yeni müsabakalara hazırlıyoruz. Elimizden geldiğince son teknolojiktest cihazları ile birlikte antrenman yapıyoruz. Haftanın 6 günü,bazen 7 gün antrenman yapıyoruz. Hedefimiz 2024 yılında altın madalya almak” dedi.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751