banner2779
banner2752
banner2750

AK Parti'de tarihi gün
 AK Parti'de bugün tarihi bir gün yaşanıyor. AK Parti'nin Ankara Arena'da gerçekleştirilen birinci olağanüstü kongresinde kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisine veda edecek. Kongreye 3 bin kişi çağrıldı. 1020 otobüsle 40 bin kişi Ankara’ya getirildi. Salona giremeyen partililer dışarıda izdiham oluşturdu. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün Genel Başkanlık görevini, Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Başkan olarak belirlediği Ahmet Davutoğlu'na devredecek.

SALON HINCA HINÇ DOLU

AK Parti olağanüstü Kongresi'nin hakim rengi turkuaz. "Hep birlikte yeni Türkiye" sloganıyla düzenlenen Kongre'de Ankara Arena turkuaz renk hakimiyetiyle düzenlenmiş durumda. Daha kongre resmen başlamadan, sabah erken saatlerden itibaren AK Partililer Kongre salonunu doldurdu. Kongre'nin resmi açılışı yapılmadan tribünler tamamen doldu.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN DEV FOTOĞRAFLARI

Kongre salonu süslemesinde, Erdoğan'ın yanısıra bugünkü Kongre'de Genel Başkan seçilmesi beklenen Ahmet Davutoğlu'nun da dev fotoğrafları yer aldı. Kongre salonunun en görünen yerlerinden birinde de, Davutoğlu ve Erdoğan'ın birlikte olduğu, üzerinde "yolunuz yolumuz" yazılı olan afiş yer aldı.

SALONDAKİ PANKARTLAR

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu. "Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

SALONA GİREMEYENLER İZDİHAMA NEDEN OLDU

Kongreye 3 bin kişi çağrıldı. Bunlar siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar. Ayrıca 1020 otobüsle 40 bin kişi Ankara’ya getirildi. Salona giremeyen partililer dışarıda izdiham oluşturdu. Kurulan çadırlarda kongreyi izledi.

KONGRE'DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Gerek Kongre salonunun içinde, gerekse dışında çok yoğun güvenlik önlemi alınmış durumda. Gazetecilerin bile ne delegelere ayrılmış salonun orta bölümüne, ne de seyircilere ayrılmış tribünlere geçişine izin verilmiyor. Delegeler, konuklar, gazeteciler ve izleyiciler farklı farklı kapılardan, birkaç aramadan geçirilerek salonun içine alınıyor. 

SALONA ÖNCE DAVUTOĞLU GELDİ

AK Parti'de tek genel başkan adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte saat 10:00'dan bir kaç dakika önce salona giriş yaptı. Partililerin sevgi gösterilerine Davutoğlu, el sallayarak karşılık verdi. Davutoğlu Kongre'de sahneye ''hizmeti devralacak olan" sözleriyle anons edildi. Davutoğlu ve Sare Hanım kürsüde kongre salonunu selamladıktan sonra, kendilerine ayrılan bölüme geçtiler. Davutoğlu ve eşinin yanısıra, çocukları da salonda hazır bulundular. Küçükken, Dışişleri Bakanlığı görevi nedeniyle çok seyahat etmesinden dolayı Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak, "Babamı göremiyorum, lütfen kovamıyorsunuz" diyen Davutoğlu'nun küçük kızı da salondaydı.

ERDOĞAN: YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ

12'nci cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Olağan Kongresi öncesi Ankara Arena'ya girmeden dışarıda kurulan platformda partililere hitap etti. ''Bu asla veda değil'' diyen Erdoğan, yeni kabinenin de cuma günü kurulacağını söyledi.

Erdoğan şunları söyledi: Değerli yol arkadaşlarım hanımefendiler, beyefendiler... Sizlerle birinci olağanüstü kurultayımızda böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içerisinde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Olağanüstü Genel Kurulumuzun Ankara’nın en büyük salonunda malum icrasına geçeceğiz. Oradan sizlere çok daha detay şekilde hitap edeceğim.

ASLA VEDA DEĞİL

Şunu bilmenizi istiyorum bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir, sadece bir isim değişikliğidir. Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir fatihadır, bir başlangıçtır. Yeni bir açılıştır, milattır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Şu anda 40 bine varan Türkiyemizin 81 vilayetinden buraya gelen siz değerli kardeşelrim bir şeyi ortaya koyuyorsunuz. Biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz.

77 MİLYONU SEVDİK, KUCAKLADIK

Kardeşlerim, misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik. Ama biz 77 milyonu sevdik, kucakladık. Ayırt etmeksizin kucakladık. 780 bin metrekarelik vatan topraklarımıza hizmet götürdük. Bu hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Ta Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a hep birlikte inşallah ihya oldu, inşa oldu, inşa olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye’yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Asla taviz vermek yok. Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Yine böyle yürüyeceğiz. Sizleri çok daha fazla bekletmeden müsaadenizi alarak inşallah salona geçelim, bir an önce kongreyi başlatalım ve hayırlısıyla daha önce de ifade ettiğimiz gibi, içimizden biri, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz kardeşimizi biliyorsunuz genel başkanlığa aday gösterdik.

YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ

Ortak adayımız Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu bey oldu. Ve inanıyorum ki bugünkü kongreden de katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşim çıkacaktır ve süratle yarın cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin törenini yaptıktan sonra, devir teslim töreninden sonra, kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz. Cuma da yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır.

HAKKINIZI HELAL EDER MİSİNİZ?

Sizlerden ayrılmıyorum bunu bilmenizi istiyorum. Bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğunuz ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım. Bu kardeşinize haklarınızı helal eder misiniz? Ben de size haklarımı helal ediyorum.   

"MİLLETİN ADAMI, MİLLETİN PARTİSİ İLE KUCAKLAŞIYOR"

Erdoğan'ın salona girmesi kürsüden "büyük an" olarak ilan edildi. Erdoğan'ın içeriye girdiği an, "milletin adamı, milletin partisi ile kucaklaşıyor" anonsu yapıldı. Erdoğan eşi Emine Hanım'la birlikte salona girdiğinde yapılan anonslardan biri de "muhafazakar demokrat" oldu.  En çok kullanılan sıfat ise "yeni Türkiye'nin lideri" idi.

KARANFİL ATTILAR

Erdoğan ve eşi, salona girişlerinde kendileri için özel olarak hazırlanmış platformdan yürüyerek tüm salonu selamladılar. Erdoğan ve eşi, platfomun etrafında hazır bekletilen kırmızı karanfilleri de partililere attılar.

DELEGE YOKLAMASI YAPILDI; 1245 DELEGE SALONDA

Kongre öncesinde delege yoklaması yapıldı. Süleyman Soylu, 1245 delegenin yoklamada imza verdiğini, kongre için yeter sayısının oluştuğunu söyledi ve Kongre'yi resmen açtı. Soylu'nun açılış konuşmasında Erdoğan'a hitap ettiği bölümlerinde "Sayın Cumhurbaşkanım" ifadesini kullanması dikkat çekti. Soylu, "Darbeler entrikalar iktidarı ele geçirme yolu olmaktan çıkarılmıştır. Oyunun kuralının demokrasi olduğu tescil edilmiştir.Vesayet tasfiye edilmiştir. Ülkenin nasıl ve kim tarafından yönetileceğine sadece ve sadece millet karar vermektedir.  Siyaset her alanı AK Parti de dahil olmak üzere, millet murakebesine açıktır" dedi.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN YAPMAK İSTEDİKLERİNİ YAPTIK..."

Soylu konuşmasında, "AK Parti, Gazi Mustafa Kemal Paşa, Adnan Menderes, Özal, Erbakan'ın yapmak istediklerini yerine getirmeye vesile olmutur bu büyük hareket" ifadesini kullandı. Erdoğan"ın "millet yolunda çok çile çektiğini" söyleyen Soylu, ''Mazide yaşadıklarımızı asla unutmadık. Milletin yoluna hep mayın döşediler" dedi.Tüm engellere rağmen milletin Tayyip Erdoğan'ı "tarihi yapıcı" olarak öne çıkardığını söyleyen Süleyman Soylu,

"CUMHURBAŞKANLIĞINA ŞANLA ŞEREFLE UĞURLUYORUZ"

Soylu şöyle konuştu: "Genel Başkanımızı, Başkanımızı, Cumhurbakanımızı millletimizin kendisini seçerek tevdi ettiği Cumhurbaşkanlığı görevine şanla şerefle uğurluyoruz."

DİVAN OLUŞTURULDU; BAŞKAN HALUK İPEK

AK Parti Kongresinde Divan da oluşturuldu. Divan'a başkan olarak Ankara Milletvekili ve Genel Sekreter Haluk İpek, Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan vekili Belma Satır Üyeliklere ise, İstanbul Milletvekil Mehmet Doğan Kubat, Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu,İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu seçildi.

DİVAN BAŞKANI'NIN KONUŞMASI

Divan Başkanı seçilen AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de, yaptığı konuşmaya, "Sayın Cumhurbaşkanım" sözleriyle başladı. Tarihi bir gün yaşandığını söyleyen İpek, "Dünyanın gözü burada" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751