banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Ak Partililer düşman çatlattı
 İlk defa cumhurbaşkanını seçen halk başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a büyük destek vererek ilk turda yüzde 52 oyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçti. Erdoğan’ın rakipleri çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş ise yüzde 9 oy aldı. Oy kullanma işleminin sona eri sandıkların açılmasıyla birlikte nefesler tutuldu, heyecan başladı. AKP İl Seçim Koordinasyon Başkanı Halit Çokan, ekibiyle birlikte anlık olarak seçim sonuçlarını kendi sistemlerinden takip etti.

 

CİVELEK İLE IŞIK BİRLİKTE TAKİP ETTİ

İlk dakikalarda az sayıda partili ile milletvekili Zeki Aygün ve il kadın kolları başkanı Oya Tuncel’in yer aldığı partililere daha sonra il başkanı Mahmut Civelek katıldı. Civelek il binasına gelir gelmez ilk olarak Halit Çokan’dan seçimle ilgili bilgi aldı.  Oldukça neşeli olduğu gözlerden kaçmayan Mahmut Civelek, Halit Çokan ile birlikte sonuçları anlık takip etti. AKP’ye daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık geldi. Işık, başkan Civelek ve partililer tarafından il binası kapısında karşılandı. Işık ile Civelek sonuçları birlikte takip etti.

 

HALAY ÇEKTİLER

AKP’de bir yandan seçim sonuçları takip edilirken bir taraftan ise seçim zaferi sonrasında yapılacak kutlamalarla ilgili parti önünde hazırlık yapıldı. Masalar kuruldu, sahne hazırlandı. Saatlerin 21:00’ı göstermesiyle birlikte seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan AKP’de meraklı bekleyiş yerini neşeli kutlamalara bıraktı. Partili gençler ellerinde Erdoğan resimleriyle birlikte erkenden kutlama yapmaya başladı. Gençler bir taraftan şarkılar söylerken bir taraftan ise halay çekip eğlendi. Partililer Erdoğan’n cumhurbaşkanı seçilmesiyle bir an olsun yerinde duramadı.

 

ÇATI ADAY İÇİN HELVA

Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AKP önünde kurulan masalarda helva dağıtıldı. CHP- MHP ile çok sayıda partinin çatı aday olarak desteklediği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimi kaybetmesine yönelik olarak yapılan helva dağıtımına İhsanoğlu’na, “Sizleri gömdük şimdi helvanızı yiyoruz” mesajı verildi. Bin kişilik olarak dağıtılan helvaya partililer büyük ilgi gösterdi. Helva kısa sürede bitti.

 

EĞLENCEYE DOYDULAR

Erdoğan’ın kazanmasıyla birlikte tüm ilçe, belediye başkanları, meclis üyeleri ile milletvekilleri ve partililer AKP il binası önünde toplandı. Muzaffer Baştopçu ile Sibel Gönül’ün katılmadığı kutlamalara eski balan Nihat Ergün, milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile partililer katıldı. Parti büyüklerinin konuşması öncesinde yaklaşık 2 dakika boyunca havai fişekli kutlama yapıldı. Parti binası üstünden atılan havai fişekler partilileri daha da coşturdu.

 

TEMİZ BİR SAYFA AÇIYORUZ

Kutlamalarda ilk olarak AKP İl Başkanı Mahmut Civelek söz aldı. Mahmut Civelek, "10 Ağustos hepimize hayırlı olsun. Bugün temiz bir sayfa açıyoruz. Bugün bir milat. Bu zafer sakalı dedemize, ninelerimize milletimizin her bir ferdine aittir. Bu zafer gönül dünyamızdaki insanların duasına aittir. 1914'te birinci dünya savaşında yenildikten 100 sonra yeniden kazandık. Burada herkes kazandı. Bugünden sonra önümüzde yeni bir seçim var bunun için çalışacağız. Bu bir teşekkür konuşmasıdır. Ben teşkilatın il başkanı olarak teşkilatın her kademesine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

 

ÖNEMLİ BİR GÜN

Kutlamalarda konuşan eski bakan Nihat Ergün, “Bugün hepimiz için önemli bir gün. 28 Ağustos'ta yemin töreninden sonra Çankaya köşküne göndereceğiz. Bundan 12 yıl önce genel başkanımızı silmek için Pınarhisar cezaevine gönderdikler. Biz o günde yanındaydık, bugünde yanındayız. 15 yıl önce yok edilmek istenen bir isim milletin sevgisiyle büyüdü. Şimdi milletin sevgisiyle Çankaya köşküne gönderdi. Milletin sevdiğine dokunulmaz" açıklamasında bulundu.

 

MİLLETİN YOLU VE GÖNLÜNÜ YAPTI

Kutlamalarda son olarak ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık söz aldı. Bakan Işık, çatı adayı Eklemeddin İhsanoğlu ve muhalefete yüklediği konuşmasında, “"Bu milletin gönlüne dokunamayan bahane üretir. Biz hem vatandaşın evine giden yolu hem de gönlüne giden yolu yaptık. Tayyip Erdoğan'ı diğerlerinden ayıran en önemli özellik milletin gönlünden çıkmasıdır. Büyük gayretin sonucunda halkın seçtiği cumhurbaşkanıyla yolumuza devam edecektir” dedi.

 

ÇATI MATI KAMADI

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle çatının dağıldığını kaydeden bakan Işık, “Bugün öyle bir demokrasi rüzgarı esti ki çatı matı kalmadı. Biraz önce gelirken gördüm İhsanoğlu, sıkıla sıkıla açıklama yapıyor. İhsanoğlu, bunların kazanma umudu olsaydı önce Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli aday olurdu. Perşembenin gelişi Çarşamba'dan belli olur. Kendi düşen ağlamaz. Bizim için her bitiş bir başlangıçtır" açıklamasında bulundu. AKP önündeki  partililer Erdoğan’ın konuşmasını dinledikten sonra dağıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826