ALLAH BİR DAHA O GÜNLERİ GÖSTERMESİN
 İzmit Belediyesi tarafından 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle  bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Deprem sonrası çekilen ve 168 adet fotoğraftan oluşan serginin açılışına İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Elgin, belediye meclis üyesi Aykut Bozkurt ile belediye çalışanları katıldı.

 

DEPREME HAZIRLIKLI OLMAK

 

Belsa önündeki serginin açılışında konuşan Başkan Vekili Elgin” gayemiz depremde yaşanan acıları tekrar hatırlatmak değil, deprem konusunda toplumun daha bilinçli hale gelmesini sağlamaktır. Depreminin üzerinden 15 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak temennisidir. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. İzmit Belediyesi olarak bu konuda son derece duyarlı ve sistematik bir çalışma içindeyiz.

 

EĞİTİM ÖNEMLİ

 

Bugüne kadar okullarımızda 50 binden fazla öğrenciye doğal afet bilinçlendirme eğitimleri verildi. Türkiye’de belediyecilik anlamında bir ilk olarak parsel bazında zemin etütleri yapıldı. Mahalle ve köy bazında sokak sokak her bina ölçeğinde çalışmalar yapılarak Kentsel Risk Analizi Raporu hazırlanmıştır. Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan bu çalışmalarımızı plansız ve kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermeyerek devam ettiriyoruz. Yeni dönem çalışmalarımızda da Deprem Eğitim Akademimiz sayesinde dünyada uygulanan deprem kurtarma konusundaki yeni teknolojileri de ülkemize kazandırılmış olacağız. Biz, gerek eğitimler gerekse teknik denetimler ile depreme yönelik her türlü önlemi alıyoruz. Ancak bu konuda halkımızın da duyarlı olmasını önemsiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyor, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Deprem ile ilgili fotoğrafların 3 gün  boyunca sergileneceği açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817