banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 ALMANLAR, KOCAELİ’NDEKİ GENÇLİK ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
 Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan, Erasmus ve Avrupa birliği projesi olan "Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım’’ projesi kapsamında Almanya’dan gelen gençlik çalışanları Kocaeli’nde ağırlandı. İlimizdeki gençliğe yönelik çalışmaları ve projeleri inceleyen heyet, kamu kurumları ve STK’lara bağlı gençlik faaliyetlerinin yanı sıra yerel yönetimler olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik çalışmalarını da yerinde inceledi. Projenin amacının “iki ülke arasında proje ortaklığı kurmak” olduğunu belirten yöneticiler, iyi uygulanan projelerin transfer edilebileceğini belirtti.

 

“BİLGİEVLERİNİ İNCELEDİLER”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Fatih Sultan Mehmet Bilgievi, Alman heyete kapılarını açtı. Bilgievleri’nin kuruluş amacı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitimler, etkinlik ve faaliyetleri, öğrenci velilerine verilen hizmetler, değerler eğitimi gibi birçok içeriğin bulunduğu program, detaylarıyla ziyaretçilere anlatıldı. Bilgievi idarecileri tarafından yapılan sunumun ardından Bilgievindeki derslikleri, etkinlik salonlarını ve kütüphaneyi bire bir inceleme fırsatı bulan Alman eğitimciler, gençlere sunulan böylesine güzel hizmetlerin tamamen ücretsiz olmasının da büyük avantaj olduğunu belirtti.

 

“GENÇLİK KAMPLARINI ZİYARET ETTİLER”

Kocaeli’ndeki gençlik faaliyetlerini inceleyen Alman heyet, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren gençlik kamplarını da ziyaret etti. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ziyaret, 1150 metre yüksekte, bol oksijenli havada yapılan yöresel kahvaltı ile başladı. Öğrencilerin kamp esnasında konakladıkları yerleri inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler, daha sonra kamp alanını tanımak amaçlı kısa bir doğa yürüyüşüne çıktı. İçinde bulundukları ortamın dinlendirici ve motive edici bir ortam olduğunu belirten Alman konuk Eric, “Bizlere, ‘kamp yerini ziyaret edeceğiz’ dediklerinde böyle doğal güzelliklerin içinde bir kamp olacağını düşünmemiştim. Buraya gelen gençlerin çok eğlendiğini ve güzel vakit geçirdiğini düşünüyorum. Günümüzde dünya genelinde gençlerin teknolojiyle içli dışlı olması, sosyal medya ve internet bağımlılığı artarak devam ediyor. Gençlerin bu karmaşadan birkaç gün uzak kalıp, bu kamplarda doğa yürüyüşleri yaparak stres atmalarının onlara iyi geleceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826