banner2779
banner2752
banner2750

Anadolu’dan Gelen Kimsesiz Vatandaşa Büyükşehir Kucak Açtı

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal belediyecilik faaliyetlerinden biri olan ve daha çok kimsesiz vatandaşların barınmasına imkân tanıyan Barınma ve Konaklama Evi, bir vatandaşı daha sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Kış aylarının gelmesiyle birlikte devriyelerini sıklaştıran Büyükşehir Zabıta ekipleri, Gebze’de bankta oturan ve kimsesi olmadığı anlaşılan bir vatandaşa denk geldi. Anadolu’nun bir şehrinden Gebze’ye çalışmaya gelen vatandaşın tanıdığı ve akrabası olmadığını öğrenen ekipler, bunun üzerine gidecek yeri bulunmayan şahsı Mevlana Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Yeni kıyafetler verilen kişi, ev ortamında ihtiyaç duyabileceği sıcak bir yuvaya kavuşturuldu. Vatandaş, kendisine sahip çıkan Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti.

 

YILIN 12 AYI HİZMET VERİYOR

Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, mağdur vatandaşlar için her fırsatta çağrıda bulunuyor. Ekipler, özellikle soğuk kış günlerinde kimsesiz ve gidecek yeri olmayan vatandaşlara rastlanılması halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Koordinasyon Merkezi’nin aranmasını istedi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Barınma ve Konaklama Merkezi, İzmit ve Gebze’de hizmet veriyor. Merkez, Kocaeli genelinde ihtiyaç sahibi kişileri, engellileri, yaşlıları ve olası bir afet sonrası konaklama ihtiyacı olan aileleri misafir ediyor. Yılın 12 ayında hizmet veren merkezde üç öğün yemek, temizlik ve sağlık hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751