Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.
Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı.
Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.
BAKAN MÜEZZİNOĞLU: OLAY YERİNDE 20-21 HASTANEDE 3 VEFAT BİLGİSİ VAR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısını 24, yaralı sayısını da 61 olarak açıkladı.
Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Müzezzinoğlu, "Olay yerinde 20- 21, hastanede 3 vefatımız var. 14 hastanede 61 yaralımız bulunuyor. Büyük çoğunluğu birkaç günde tedavileri tamamlanabilecek hafif ya da orta dereceli yaralılarımız" dedi.
KURTULMUŞ: 28 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise yaptığüı açıklamada bombalı saldırı sonrasında 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini 61 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.






