ATATÜRK, KARTEPE’DE ÖZLEM VE SAYGIYLA ANILDI
 Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümünü anma törenlerinde Kartepe protokolü eksiksiz hazır bulundu. Kartepe Kaymakamlığı önündeki anma programında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı J.Bnb. Muhammed Sever, kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasi partilerin ve özel kuruluşların yetkilileri hazır bulundular.

 

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ardından saat dokuzu beş geçe sirenler çaldı. Trafiğin durduğu bu anda törene katılanlar da saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Kaymakamlık önündeki tören ardından protokol, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne geçti. Salondaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunması ardından başladı. Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde okulun Türk Edebiyatı ve Dil Anlatım Dersi Öğretmeni Gazi Orhan Tuğ, öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Tuğ konuşmasında, “En büyük eseri olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin yetiştirdiği en büyük devlet adamıdır. Çağını aşıp gelecek çağlara da ışık tutan bir insandır. ‘Savaşta Türkiye’yi kurtaran, savaştan sonra da Türk milletini yeniden dirilten’ bir önderdir. ‘Asırların pek nadir olarak yetiştirdiği dahi’lerden olan Atatürk’ü, rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatırasını selamlıyor, saygılar sunuyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

 

Programda öğrenciler Mustafa Kemal şiirleri okuyup, dünya liderlerinin ve basınının Atatürk ile ilgili düşüncelerini aktardılar. Atatürk’ün hayatı ile ilgili oratoryo ve Atatürk belgeselinin de yer aldığı film gösterimi ile salondaki konuklar Atatürk’ü bir kez daha özlem ve saygı ile anma imkanı buldular. İlçe protokolü program sonunda görev alan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Anma töreninde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Türk Cumhuriyetini sarsılmaz temeller üzerinde kuran, her gün, daha ziyade takviye etmek için mücadele eden ve eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı Atatürk’ü, vefatının 77. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” mesajını paylaştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817