ATIK PİLLERİ ÇÖPE ATMAYIN
 İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan kullanılmış pilleri çöpe atmamalarını istedi.

Kullanılmış pillerin içinde civa, kadminyum gibi ağır metaller bulunduğunu hatırlatan yetkililer” doğaya  atılan bir pilin ortalama yok olma süresi 300 yıldır. Bu da 300 yıl boyunca pilin çevreye zarar vermesi anlamına gelmektedir. Kullanılmış pilleri çöpe değil pil kutularına atın. Şehrin bir çok noktasında atık pil kutusu bulunmaktadır” dediler.

 

ATIK PİL KARŞILIĞINDA KİTAP

 

 İlgililer,  vatandaşların atık pilleri Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne getirebileceklerini de  belirterek” getirilen pillere karşılık  kitap hediye ediyoruz. Böylelikle hem  atık piller çöpe atılmıyor hem de okuma alışkanlığı teşvik ediliyor” şeklinde konuştular. Bu arada Kuruçeşme Kocatepe Mahallesi sakinlerinden Leyla Karabulut, evinde biriktirdiği atık pilleri belediyeye getirerek karşılığında kitap aldı. Karabulut,  çevreye duyarlı herkesin atık pilleri çöpe atmamalarını istedi.

İzmit Belediyesi tarafından 5 yıl içinde 26 tondan fazla atık pilin toplandığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817