Baraj yarı yarıya dolu
 Son günlerde etkili olan yağışlar, Kocaeli’nin en önemli içme suyu kaynağı olan Yuvacık Baraj Gölü’ndeki su seviyesini de yükseltti.

İSU Genel Müdür Yardımcısı Ali Sağlık, geçen hafta sonu etkili olan yağışlarla Yuvacık Baraj Gölü’ndeki su miktarının 26 milyon ton seviyesine yükseldiğini açıkladı.  İSU Genel Müdür Yardımcısı, ilimizin su durumu hakkında şu bilgileri verdi: “Bu mevsimde günlük 350-400 bin ton su tüketimi var.  Yuvacık barajına günde 100 bin ton su giriyor.  Sapanca Gölü’nden de her gün 160 bin ton civarında su alıyoruz.  Kaynak sularını, kuyu sularını kullanıyoruz.  Yuvacık suyunu rezerv olarak tutuyoruz. Önümüzdeki bir yıl içinde ilimiz için su sıkıntısı öngörmüyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817