Başkan: Akademi Lise, Türkiye'ye model olacak
 Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olan Akademi Lise Projesi'nin hazırlık çalışmalarında sona yaklaşılırken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çalışmaları yerinde inceledi. İlgili personelden proje detayları ile alakalı bilgiler alan Başkan Karaosmanoğlu, model bir proje olan Akademi Lise'de özellikle ahlak ve maneviyat eksenli çalışmaların yapılmasına önem gösterilmesini istedi.

 

AKADEMİ LİSE PROJESİ NEDİR?

Pilot uygulama olarak yakın zamanda İzmit merkezde açılacak olan Akademi Lise'nin, liseli öğrencilerin eğitim ve sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Değerler eğitimi ve sosyal faaliyetlere de oldukça önem gösterilen proje ile liseli öğrencilerin birçok açıdan gelişimlerine katkıda bulunması hedefleniyor.

 

BİLGİ DESTEK PROGRAMLARI OLACAK

Akademi Lise binasında liseli öğrencilerin akademik açıdan üniversiteye hazırlanacağı matematik okulu, fizik okulu, edebiyat okulu, sosyal bilimler okulu ve yabancı diller okulu bulunuyor. Aynı zamanda geniş kitap yelpazesine sahip bir kütüphane, spor salonu, satranç ve zekâ oyunları sınıfı, sanat atölyesi, müzik atölyesi ve bilişim sınıfları öğrencilerin hizmetine sunulacak şekilde son hazırlıklar yapılıyor.

 

SANAT ATÖLYELERİ BULUNUYOR

Görsel ve geleneksel sanat eğitimlerinin de verileceği projede müzik çalışmaları ve halk oyunları eğitimi de verilecek. Bu faaliyetlerle birlikte proje kapsamında şiir ve edebiyat atölyesi, sosyoloji/felsefe atölyesi, tarih ve medeniyet atölyesi ile sinema atölyesi gibi kulüp faaliyetlerinin de bulunması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817